Prostor bo po novem lahko sprejel 1.500 obiskovalcev, od tega 400 na galeriji, pravijo v Agenciji Antonov. Foto: Agencija Antonov
Prostor bo po novem lahko sprejel 1.500 obiskovalcev, od tega 400 na galeriji, pravijo v Agenciji Antonov. Foto: Agencija Antonov

Bojan Rojko iz Agencije Antonov je le dober mesec po oznanilu, da Cvetličarna (že drugič, a tokrat dokončno) s 1. februarjem zapira vrata, sporočil, da so z lastniki kluba dosegli dogovor in da bo ljubljanski klub kmalu spet sprejemal obiskovalce. "Skupaj z lastniki smo našli dogovor, ki bo Cvetličarni omogočil, da se ponovno postavi na noge. /.../ Cvetličarna bo tako na trgu doživela še eno svojo priložnost. To bomo podprli s povečanjem kapacitet in s prenovo," je med drugim Rojko zapisal v sporočilu za javnost.

Ob tem je še pojasnil, da bodo Cvetličarno pred novim odprtjem malo prenovili, tako da bo prostor lahko sprejel 1.500 obiskovalcev (od tega 400 na galeriji), povečali bodo kadilnico in prenovili sanitarije. A nekaj bo kljub vsemu drugače: "Ljubiteljem naših posebnih klubskih večerov moramo sporočiti, da dokler pa se razmere na trgu ne bodo uredile, Cvetličarna ne bo predvajala lastnega glasbenega programa."

"Področje avtorskih pravic v Sloveniji zahteva temeljit premislek in pravično organiziranost. Mi smo pri tem pripravljeni sodelovati in podati svoje predloge. Ravno tako smo pripravljeni podati svoje predloge za prenovo kriterijev, ki veljajo za dodeljevanje javnih sredstev za kulturne programe. Te predloge bomo podali v obliki javne pobude z namenom, da se te zadeve uredijo, ne le zaradi nas, temveč tudi zaradi vseh potencialnih novih dobrih klubov," so še zapisali v Agenciji Antonov.