"Nikoli si nisem mislil, da bom kdaj igral na Glastonburyju." Foto: EPA

Elton John je prvič in – če njegove besede res držijo – tudi zadnjič navdušil ogromno množico legendarnega festivala Glastonbury, ki je letos gostil tudi Guns N' Roses, Lizzo, Foo Fighters, Artic Monkeys in Lewisa Capaldija. Glasbeni dogodek na jugozahodu Anglije naj bi bil namreč v sklopu pevčeve poslovilne turneje Farewell Yellow Brick Road njegov zadnji postanek v domači Veliki Britaniji.

"Nikoli si nisem mislil, da bom kdaj igral na Glastonburyju, a tukaj sem," je na začetku koncerta dejal 76-letnik z rožnatimi očali, odet v bleščeč zlat suknjič. "Zame je to zelo poseben in čustven večer, saj je to morda moj zadnji nastop v Angliji in Veliki Britaniji," je še dodal glasbenik.

"Vsem se želim zahvaliti, da ste se oblekli v svoje kostume, očala in obleke," je Britanec, ki končuje svojo poslovilno turnejo, dejal množici zbranih oboževalcev, ki so se po njegovem zgledu bleščali v raznobarvnih jopičih in očalih. "Rad bi se vam tudi zahvalil za 52 let neverjetne ljubezni in zvestobe, ki ste mi jo izkazali. Bilo je fantastično potovanje, in res sem užival," je še iskreno delil.

Nekateri so pričakovali Eminema in Britney Spears

Svojega nastopa ni popestril le z izbiro pesmi, ampak tudi z gosti. Na odru so se mu namreč pridružili Jacob Lusk, Stephen Sanchez in Rina Sawayama, pa tudi pevec skupine The Killers Brandon Flowers, s katerim sta pred vzhičenim občinstvom s skupnimi močmi zapela uspešnico Tiny Dancer.

Kljub temu so sicer nekateri oboževalci pri naboru gostov pričakovali več "zvezdniške moči". Pričakovanja so bila velika, predvsem ker je lani Paul McCartney na oder povabil tudi Brucea Springsteena in Dava Grohla, obenem pa so glasbeni navdušenci računali na to, da se bo izbor gostov na domnevno poslednjem koncertu na britanskih tleh približal tistemu z zadnjih koncertov v Združenih državah Amerike lansko leto, kamor je kot goste povabil tudi Duo Lipo, Kiki Dee in Brandi Charlie. Nekateri so zato računali na to, da bosta ob bok Eltona Johna prišla Eminem in Britney Spears.