Po vajah je za Hannah prišel čas za promocijske obveznosti v bolj sproščenem okolju. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Po vajah je za Hannah prišel čas za promocijske obveznosti v bolj sproščenem okolju. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Hannah
Hannah je pripravljena na napornejši drugi teden bivanja na Evroviziji. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Hannah
Večer pod evrovizijskim šotorom. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Hannah, Sandi Radić in Nina Pirnar
Hannah v družbi predstavnikov slovenske evrovizijske delegacije: Aleksandra Radića n Nine Pirnar. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Klapa s Mora
Sinoči se je na odru pod evrovizijskimi šotorom sredi mesta mudila tudi Klapa s mora, za katero je že kar začelo veljati, da kamor koli pridejo sabo prinesejo dalmatinski pridih, ki je zbran v klapskem petju. Pa naj bo to na odrih ali ob večerjah. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

"Evrovizijska vročica je povsod," je z nasmeškom na obrazu pojasnjevala Hannah, pred katero je napornejša polovica njene evrovizijske dogodivščine v Malmöju. Nasmejana in sproščena Hannah si je v zadnjih dneh pridobila status ene izmed bolj dostopnih izvajalk na letošnji Evroviziji. Ne samo, da je bila ves čas na voljo za novinarje na raznih tiskovnih konferencah in individualnih intervjujih, marveč je svoj čas preživljala tudi med oboževalci, ki so jo v teh dneh začeli ustavljati po ulicah Malmöja. "Kar 'kul' občutek je," ni skrivala zadovoljstva ob svoji prepoznavnosti med oboževalci v izjavi za MMC.

A nekoliko manj napornejše, prijetnejše obdobje evrovizijske dogodivščine se za Hannah nepreklicno končuje. Promocijske obveznosti se počasi prevešajo v drugo polovico, ogledi mestnih znamenitosti so večinoma končani, sproščena druženja s sedmo silo pred odločilnim torkom pa so se končala včeraj, ko je Hannah svoje evrovizijske dni strnila med ogledom mesta na ladjici po kanalih Malmöja.

Skupaj s slovensko delegacijo je Hannah spoznavala tiste neodkrite skrivnosti mesta, ki jih brošure, kjer izstopajo dvodimenzionalne podobe øresundskega mosta in inovativnega stolpa Turning Torso, ne razkrijejo. "Všeč mi je bližina morja," je izpostavljala nekatere lepote mesta Hannah v pogovoru za MMC.

Hannah na Evroviziji lahko spremljate na njenem uradnem profilu na Facebooku ali pa na uradnem profilu na Twitterju.

Časa za oglede mesta sicer v preteklih dneh ni bilo na pretek, saj se je s plesalci skupine Maestro spoznavala z velikim odrom in izpopolnjevala malenkosti, ki jih vadba v dvorani niti ne dovoljuje: vaje pred kamero z 'in-ear monitorji'. Obe predstavi v preteklem tednu sta bili tako le ogrevanje. "Tako bom rekla: to so bile vaje. Poudarek je bil, da dobimo občutek za oder," je v pogovoru za MMC dejala Hannah.

Naravnost povsod Straight into Love
Vse dni svojega prebivanja na Švedskem je pevka izkoriščala zato, da je s pesmijo Straight into Love pritegnila vedno nove poslušalce. Tako je med drugim odpela svojo skladbo pred evrovizijskimi navdušenci v petek v Euro Fan Cafeju, sinoči je z njo popestrila srbsko-slovensko-hrvaško-črnogorsko druženje, ki je potekalo pod okriljem srbske delegacije (več o samem dogajanju v nadaljevanju dneva) in navsezadnje na mestnem trgu, pod evrovizijskim šotorom v ti. evrovizijski vasi. Omenimo kot zanimivost, da je nekaj ur pred njem nastopila Švedinja Charlotte Perreli (takrat Nillson), ki je leta 1999 zmagala na Evroviziji s pesemijo Take Me To Your Heaven.

Predstavitve pesmi si lahko ogledate s pomočjo MMC-jevega interaktivnega evrovizijskega zemljevida, ki ga najdete na podstrani Evrovizija 2013.

Manjša konkurenca, več priložnosti
Občinstvo na trgu, po velikosti podobnemu ljubljanskemu Kongresnemu trgu, je imelo priložnost, da sliši Hannah med prvimi letošnjimi izvajalci, saj si je sinočnji oder delila s neutrudnimi ambasadorji klap v Malmöju - hrvaško Klapo s mora (ki vsak trenutek izkoristi za prepevanje svoje evrovizijske himne - ne glede na okoliščine - med drugim jo čaka tudi v eni izmed švedskih cerkev) in z ukrajinsko ustvarjalko pravljične Gravity - Zlato Ognevich. Hannah je - potem ko je Klapa s mora prinesla Dalmacijo v sončno Malmö - postregla s samozavestno različico Straight into Love, ki ji je sledil bučen aplavz. In odšla na priprave za tkanje vezi na večerni nordijski zabavi.

A zabave je za nekaj časa - vsaj tako se zdi na prvi pogled - konec, saj so pred pevko in soavtorico pesmi Straight into Love trije najnapornejši dnevi njene evrovizijske dogodivščine: nocojšnje uradno odprtje Evrovizije, ponedeljkovi generalki (kjer bo zadnjo spremljalo budno oko žirij sodelujočih delegacij v prvem polfinalu in ocenjevalo nastope izvajalcev) in torkov večer odločitve o prvih finalistih, ki se bodo pridružili skupini t. i. velikih pet (Franciji, Španiji, Veliki Britaniji, Nemčiji in Italiji) ter državi gostiteljici.

Kaj je povedala pred eno izmed odločilnih tretjin svoje evrovizijske 'tekme' za MMC Hannah, si lahko ogledate v spodnjem videu.