Hannah žal ni uspelo. Foto: EPA
Hannah žal ni uspelo. Foto: EPA

Slovenije ni med njimi. Hannah je po razglasitvi dejala: "Sem razočarana. Dali smo vse od sebe."

Po odprtju vseh ovojnic se je izkazalo, da so se v sobotni finale uvrstile Moldavija, Litva, Irska, Estonija, Belorusija, Danska, Rusija, Belgija, Ukrajina in Nizozemska.

Praznih rok pa so poleg Slovenije ostali še Hrvaška, Srbija, Črna gora, Avstrija in Ciper.

Polovico glasov so prispevale strokovne komisije posameznih držav, polovico pa "glas ljudstva".

Hannah: Dali smo vse od sebe
Slovenska predstavnica Hannah se je predstavila tretja. V Sloveniji živeča pevka, ki prihaja iz ZDA, je evropsko občinstvo poskušala prepričati z živahno skladbo z elektronskimi ritmi Straight into Love, vendar ji žal ni uspelo.

Po razglasitvi finalistov je dejala: "Sem razočarana, ampak gremo naprej. 'Kul' je. Dali smo vse od sebe."

Drugo dejanje Evrovizije bo v četrtek
V drugem predizboru, ki bo potekal 16. maja, bodo nastopili predstavniki Latvije, Azerbajdžana, Malte, Islandije, San Marina, Makedonije, Finske, Bolgarije, Izraela, Norveške, Albanije, Madžarske, Švice, Gruzije, Grčije, Armenije in Romunije.

V finalni izbor se iz vsakega predizbora uvrsti po deset najboljših predstavnikov, ki bodo skupaj s predstavniki Nemčije, Francije, Španije, Velike Britanije, Italije (t. i. "velikih pet") in Švedske kot gostiteljice nastopili na sobotnem finalu.


V spodnji aplikaciji lahko podoživite, kako smo na MMC-ju v živo spremljali prvi polfinalni evrovizijski večer, v spodnji galeriji pa si lahko znova ogledate vse nastopajoče, ki so stali na velikem odru v Malmöju.

Vabimo pa vas, da v naši družbi preživite tudi četrtkov in sobotni večer, ko bo čas še za drugo in tretje evrovizijsko dejanje!