Na odru se je zvrstilo kar nekaj glasbenih legend. Foto: Reuters
Na odru se je zvrstilo kar nekaj glasbenih legend. Foto: Reuters
prince
Na koncertu se je zbralo ogromno oboževalcev pokojnega glasbenika. Foto: Reuters

Koncert je s kratkim videosporočilom odprl Barack Obama, med nastopajočimi pa sta bila tudi Stevie Wonder in Chaka Khan. Obama je dolgo pričakovani koncert odprl z besedami: "Hvala za vsa velika dela, Prince. Za vedno boš v naših srcih."

Pred 20.000 poslušalci v glavnem mestu Minnesote se je zvrstil cel niz nastopajočih, med njimi tudi legenda soula Stevie Wonder, ki ga je Prince štel za svojega vzornika. Med drugim je zapel uspešnico Purple Rain, pokojnega glasbenika pa je ob trenutni "norosti v tej državi in na svetu" opredelil kot nekoga, ki je "ljubil vsako človeško bitje".

Med nastopajočimi tudi Princeova nekdanja žena
"Večno ga bom pogrešal,"
je dodal Wonder. "Pogovarjala sva se o marsičem, imel je veliko načrtov, kako bi napravil svet boljši." Z orglicami se je pri izvedbi skladbe I Feel For You pridružil tudi Chaki Khan in skupaj z mlado pevko Tori Kelly, ki je s kitaro pospremila več skladb, odpel Raspberry Beret.

Nastopila je tudi Princeova nekdanja žena, koreografinja Mayte Garcia, ki se je predstavila s trebušnim plesom.

Prince je svoje življenje preživel okrog rojstnega Minneapolisa in sosednjega Saint Paula. S svojim funkovskim slogom je postal znan kot "zvok Minneapolisa," umrl pa je 21. aprila na svojem posestvu Paisley Park, ki so ga prejšnji teden odprli tudi za turiste.