Katy se je množicam prikupila s seksi videzom in 'pocukranimi' popskladbami. Foto: EPA
Katy se je množicam prikupila s seksi videzom in 'pocukranimi' popskladbami. Foto: EPA

Ekscentrična popzvezdnica Lady Gaga se je morala zadovoljiti z "le" tremi nominacijami, kar je štiri manj od druge najuspešnejše izvajalke - Britanke Adele, ki se lahko pohvali tudi s tem, da je njen drugi album 21 najbolje prodajani glasbeni izdelek tega leta. Vseh sedem nominacij si je prislužila s svojo uspešnico Rolling in the Deep.

Med moškimi izvajalci se najglasneje smeji ameriškemu raperju Kanyeju Westu, ki prav tako ohranja možnosti za nagrado še v sedmih kategorijah. Za to se mora zahvaliti sodelovanju s Katy Perry v skladbi ET pa tudi videospotom za svoji skladbi All of the Lights in Power.

Dober mesec do podelitve
Štiri nominacije za svoje videoizdelke je dobil tudi Bruno Mars, Beyonce, Eminem, rockerji Thirty Seconds to Mars in raperka Nicki Minaj pa so večer končali s tremi nominacijami. Nagrade bodo sicer podeljene na veliki prireditvi konec avgusta v Los Angelesu, o zmagovalcih pa odloča glasovanje ljudstva.

Največ se je seveda govorilo o kar devetih nominacijah 26-letne Katy Perry, ki pomenijo vrhunec izjemno uspešnega leta zanjo. Pevka se je nekoč skušala prebiti na sceno v gospelu, veliki met pa ji je uspel s popuspešnicami, kot so I Kissed a Girl, Hot and Cold, California Gurls, Teenage Dream in Firework. Prav videospot za skladbo Firework je nominiran tako za najboljši videospot kot najboljši videospot ženske izvajalke.

V najbolj cenjeni kategoriji, nagradi za videospot leta, se bo Katy pomerila z Adele (za skladbo Rolling in the Deep), Tyler the Creatorjem (Yonkers), Brunom Marsom (Grenade) in the Beastie Boys (Make Some Noise) .

Lani slavila Lady Gaga
Lani je bila zvezda večera vedno presenetljiva NewYorčanka Lady Gaga, ki so jo na oder po nagrado poklicali kar osemkrat. Prepričala je tudi v najbolj cenjeni kategoriji, in sicer z videospotom za skladbo Bad Romance, v katerem se za nekaj sekund pojavi tudi slovenski maneken Jurij Bradač.

Spodaj si oglejte nominirance za najboljši videospot leta. Komu bi šel vaš glas?

Katy Perry - Firework

Adele - Rolling in the Deep

Tyler the Creator - Yonkers

Bruno Mars - Grenade

Beastie Boys - Make Some Noise