Liam in Noel Gallagher sta zasedbo Oasis ustanovila leta 1991, tri leta pozneje pa so izdali prvi album. Foto:
Liam in Noel Gallagher sta zasedbo Oasis ustanovila leta 1991, tri leta pozneje pa so izdali prvi album. Foto:
(What's The Story) Morning Glory?
Drugi album (What's The Story) Morning Glory?, ki je na police prišel oktobra 1995, je požel velik komercialni uspeh, kritiki pa nad njimi niso bili tako navdušeni kot nad prvim, Definitely Maybe,

S svojimi kriptičnimi zapisi na Twitterju, ki jih je objavljal počasi, z nekajdesetminutnimi razmiki med pol osmo in deseto uro zvečer, je Gallagher ustvaril norijo. Oboževalci zasedbe Oasis, ki je razpadla poleti 2009, po še enem sporu bratov Liama in Noela, se zdaj mrzlično sprašujejo, kaj je Liam s tem mislil. Se je le šalil? Gre zgolj za provokacijo? Ali pa so tviti znak, da sta brata Gallagher zakopala bojno sekiro in da bosta spet stala skupaj na odru?

Oba Gallagherja zdaj molčita, ugibanja o morebitni združitvi pa se s tem le še stopnjujejo. Nekateri celo špekulirajo, da bi bila zasedba Oasis lahko glavni nosilec letošnjega festivala Glastonbury.

Največji oboževalci skupine, ki je v slabih 20 letih delovanja prodala na milijone plošč, ima pa tudi rekord najuspešnejše britanske skupine med letoma 1995 in 2005, se medtem na Twitterju zabavajo tako, da pišejo, kaj vse so pripravljeni storiti, če se zasedba spet združi. Pod ključnima besedama #ifOasis in #OasisReunion je tako zbranih nekaj res zabavnih obljub, na primer: "Ne bom prodal svoje duše, če se Oasis res združijo, ampak vse drugo pa bo na prodaj."

"Organe prodam za vstopnico"
"Mama, oče, brat, pes in moj avto gredo na eBay, če se Oasis združijo. Kdo potrebuje vse to, če ima Noela in Liama spet skupaj!"
je tudi eden izmed podobnih. In: "Če se Oasis spet združijo, bom prodala vse svoje vitalne organe za vstopnico." "@liamgallagher nehaj tvitati in dražiti, prosim. Moj sin se mora učiti in se ne more skoncentrirati," pa je nekdanjega frontmena zasedbe "opozorila" zaskrbljena mama.

Kot omenjeno, je skupina Oasis razpadla leta 2009, po hudem sporu med bratoma Gallagher v zaodrju po nastopu. Liam je malo po tem z drugimi člani zasedbe Oasis ustanovil skupino Beady Eye, Noel pa je glasbeno kariero nadaljeval v novoustanovljeni zasedbi Noel Gallagher's High Flying Birds.

Združitev: Liam bi, Noel trdno odločen, da ne
Liam je sicer že leta 2011 v intervjuju za Rolling Stone dejal, da bi razmislil o zakopanju bojne sekire z bratom in leta 2015 (priložnostno?) znova sestavil Oasis ob 20. obletnici albuma (What's The Story) Morning Glory?. V začetku leta 2013 je nato (skoraj) vse upe na spravo zatrl Noel, ko je dejal, da je skupaj z bratom pripravljen stopiti na oder le, če se bo znašel v finančnih težavah. "Niti slučajno se ne bomo spet združili, razen če se moje ali Liamovo finančno stanje dramatično poslabša, a po zadnjem pregledu bančnega računa sem prepričan, da se to ne bo zgodilo. Kakšne druge možnosti pa ne vidim," je takrat zatrjeval.

Ko je Liam izrazil pripravljenost, da pozabi na preteklost in dejal, da je kadar koli pripravljen spet zapeti skupaj z bratom, pa se je Noel odzval bolj neposredno: "Morda ljudje mislijo, da če bodo to ponavljali, se bo s časom zares zgodilo, vendar se ne bo. Razen če to storijo brez mene, ampak brez mene bi bilo neumno." Ravno v tem času so se namreč spet razvnele govorice, da se bodo Oasis združili ob 20. obletnici njihovega debitantskega albuma Definitely Maybe, ki bo avgusta letos.

Tvite Liama Gallagherja si lahko ogledate spodaj.