Adele je petkrat nominirana za nagrado grammy. Foto: EPA
Adele je petkrat nominirana za nagrado grammy. Foto: EPA

23-letnici kot druga najboljša izvajalka leta 2011 sledi Rihanna, nato pa do desetega mesta sledijo še Katy Perry, Lady Gaga, Lil Wayne, Bruno Mars, Nicki Minaj, Taylor Swift, Justin Bieber in Chris Brown.

Adele je za Billboard dejala, da se od drugih ustvarjalcev, ki so enako uspešni kot ona, razlikuje predvsem v tem, da mediji ne poročajo ves čas o njenem zasebnem življenju. Tye Comer, urednik spletne strani billboard.com, pa meni, da je Adele uspela, ker predstavlja alternativo na glasbeni sceni. Opisal jo je kot svež veter, ki ni kot drugi popizvajalci.

Comer je za Reuters povedal: "Njen uspeh je navdihujoč, saj kaže na to, da je v glasbeni industriji še prostor za ustvarjalko, ki uspe s pravim, surovim talentom." Dodal je, da je Adele dokaz, da za uspeh niso obvezne šokantne oprave in razgaljeni videospoti: "Čudovit glas in prava pesem imata še vedno to moč, da pritegneta milijone poslušalcev."

Za pesem leta so pri Billboardu razglasili Rolling in the Deep, ki je prehitela uspešnice Party Rock Anthem (LMFAO), Firework (Katy Perry), E.T. (Katy Perry in Kanye West) ter Give Me Everything (Pitbull). Do desetega mesta so se uvrstile še pesmi F**K You (Cee Lo Green), Super Bass (Nicki Minaj), Moves Like Jagger (Maroon 5 in Christina Aguilera) in Just Can't Get Enough (The Black Eyed Peas).

Vrh lestvice najboljših albumov leta 2011 je prav tako osvojila Adele, s svojim prvim albumom 21. Sledijo pa ji Taylor Swift z albumom Speak Now, Lady Gaga (Born This Way), Jason Aldean (My Kinda Party), Susan Boyle (The Gift) in ostali uspešni glasbeniki, ki so zaznamovali letošnje leto.

Adele - Rolling in the Deep

Rihanna - Only Girl (In The World)

Katy Perry in Kanye West - E.T.

Lady Gaga - Born This Way

Lil Wayne - How To Love

Bruno Mars - The Lazy Song

Nicki Minaj - Super Bass

Taylor Swift - Back To December

Justin Bieber - Mistletoe

Chris Brown - She Ain't You