Adele, s polnim imenom Adele Laurie Blue Adkins, je zaslovela leta 2008, ko je imela komaj 19 let. Foto: EPA
Adele, s polnim imenom Adele Laurie Blue Adkins, je zaslovela leta 2008, ko je imela komaj 19 let. Foto: EPA

23-letna glasbenica, ki ima že nekaj mesecev ponavljajoče se težave z glasom, se je zaradi krvavitev glasilk po navodilih zdravnikov začasno odpovedala nastopom, saj jo čaka operacija, ki bo "olajšala njene težave z grlom", piše na pevkini spletni strani.

Da si bo njeno grlo lahko odpočilo, je odpovedala še preostale koncerte, napovedane za letos. "Zdravniki so ji ukazali, naj pazi na svoj glas in počaka, dokler popolnoma ne okreva, in šele potem začne spet načrtovati nastope," so njeni predstavniki še zapisali na uradni spletni strani ter dodali, da zdravniki predvidevajo, da bo po operaciji popolnoma okrevala.

Začelo se je maja z vnetjem grla
Ena najuspešnejših (in po mnenju glasbenih poznavalcev tudi najboljših) mladih pevk v Veliki Britaniji ima ponavljajoče se težave z glasom, grlom, vnetjem pljuč in prehladi že od pomladi, ko je morala zaradi vnetja grla odpovedati nekaj koncertov v ZDA. Takrat ji je zdravnik dejal, da ne sme nastopati najmanj tri tedne.

Na začetku septembra je odpovedala šest koncertov v svoji domovini zaradi prehlada in vnetja pljuč, mesec pozneje pa je odpovedala tudi 10-dnevno turnejo po ZDA, saj so ji začele krvaveti glasilke. Ker ji počitek ni pomagal, so ji zdravniki zdaj predlagali operacijo, po kateri bo njen glas spet tak, kot je bil.

Ni izbire: počitek ali pa ostane brez glasu
Že pred tedni je Adele na svoji spletni strani zapisala, da je zelo zaskrbljena zaradi svojih težav z glasom in dodala: "Prav nobene druge izbire nimam, kot da počakam, da popolnoma okrevam, sicer tvegam, da si za vedno poškodujem glas."

Ker Adele letos očitno ne bo več stala na odru, se lahko potolažite s poslušanjem nekaterih njenih uspešnic.