Tricky bo v Ljubljani predstavil svoj najnovejši izdelek Mixed Race. Foto: EPA
Tricky bo v Ljubljani predstavil svoj najnovejši izdelek Mixed Race. Foto: EPA

Po povratniških albumih zasedb Portishead in Massive Attack se vrača še najbolj temačni in skrivnostni del "bristolske svete trojice": Tricky, ki v Ljubljano prihaja v okviru evropske turneje ob izidu novega albuma Mixed Race, ki je pred kratkim izšel pri založbi Domino Records (med njihove "varovance" spadajo tudi Franz Ferdinand, Arctic Monkeys, Animal Collective ...).

Vstopnico smo že podelili. Na koncert se bo odpravil Miha Miklič. Čestitke in veliko glasbenih užitkov!
Posebej za to priložnost je Tricky občinstvu namenil besede: "Mixed Race je gangstrski album. Gangsta rapa ne obvladam. To nisem jaz. Ne morem govoriti o tem, da sem slab fant, ker nisem. A sem bil v stiku s tem. S tem se lahko še najbolj približam gangstaalbumu. Zelo 'gully' je, kot temu rečejo Jamajčani ... zelo temačen. Napet, pouličen in urban. Skoraj kot film je. To je tudi najbolj živahen album, kar sem jih ustvaril. Želel sem nekaj, kar bi lahko predvajali v klubih ... mogoče! Kar je zame nenavadno. Ker me za klube prav malo briga."

NAGRADNO VPRAŠANJE: Letos mineva 15 let od izida Trickyjevega legendarnega prvenca Maxinquaye. Po kom je album dobil naslov?
Kot smo obljubili že v uvodu, bomo v sodelovanju z organizatorjem podelili eno vstopnico za četrtkovo glasbeno poslastico. Vse, kar morate storiti, je, da pravilno odgovorite na nagradno vprašanje (najdete ga v okvirčku ob strani) in odgovor pošljete na elektronski naslov mmc-info@rtvslo.si do srede, 10. novembra, ob 12.00, ko bomo opravili žreb. Pripišite tudi svoje podatke in TELEFONSKO ŠTEVILKO, na kateri ste dosegljivi.

Izmed tistih, ki bodo pravilno odgovorili na nagradno vprašanje, bomo izžrebali srečneža, ki bo šel na dogodek brezplačno. V nagradni igri lahko sodelujejo le polnoletne osebe.