Člani skupine Elvis Jackson so sredi Ljubljane s Filipom vadili start. Foto: Rok Lah
Člani skupine Elvis Jackson so sredi Ljubljane s Filipom vadili start. Foto: Rok Lah
Elvis Jackson in Filip Flisar
Štajersko-primorska navezava, ki vas želi z igrico kratkočasiti med čakanjem na avtobus ali pri zobozdravniku. Foto: Rok Lah

V torek je namreč izšla brezplačna mobilna aplikacija oziroma igra Filip Flisar Ski cross, ki je delo slovenskih studiev, pri njej pa je tesno sodeloval tudi priljubljeni Štajerec.

V igri si tako lahko nadenete Filipove brke, izberete progo in se poženete po belih strminah, na katerih vas čakajo različni nasprotniki in številne ovire - prepadi, teptalniki snega, jetiji ... Med smučanjem si energijo napolnite s krepčilno pijačo, ki pripomore, da na poti do zmage ob maksimalni hitrosti izvedete še kakšno salto in si tako prislužite dodatne točke.

Si upate?
Ker Filip Flisar trenutno okreva po poškodbi vratnih vretenc, ki jo je staknil na enem izmed treningov, svojo "formo" ohranja kar s krmarjenjem svoje podobe po belih strminah. Simpatični športnik je dejal, da je zelo ponosen na fante, ki so se trudili in naredili tako dobro igrico. "Že sama ideja dobro sovpada z mojo naravo, ki ni nikoli dolgočasna in prav takšna je tudi igrica - zanimiva, sveža in zabavna! Seveda je igrica brezplačna, da nas bo lahko čim več skupaj uživalo, ko se bomo pomerili. Si upate?" je izzval vse.

Ekipi pa se je pridužila tudi slovenska punkskupina Elvis Jackson, ki je za ozadje prispevala svoji dve divji, adrenalinski pesmi z albuma Against the Gravity: Wake Me Up in The Burned Out Flame. "Ko nas je ta veseli Štajerec z brki in nevarnimi smučkami poklical, da bi želel našo glasbo v podlagi njegove igrice, smo bili takoj navdušeni. Vedeli smo, da tudi v tem primeru štajersko-primorska naveza ni zgrešena kombinacija," so dejali "Jacksoni".

Glasbo so prispevale tudi skupine ZircuS, Strike a fire, Low value, Can of bees.

Promocijski posnetek si lahko ogledate spodaj.