Oba sta razgledana in duhovita, za seboj imata veliko vodenj in prireditev. Predvsem pa menim, da sta pozitivno naravnana in da se znata pošaliti na svoj račun, je o voditeljih oddaje dejala Gorščakova. Foto:
Oba sta razgledana in duhovita, za seboj imata veliko vodenj in prireditev. Predvsem pa menim, da sta pozitivno naravnana in da se znata pošaliti na svoj račun, je o voditeljih oddaje dejala Gorščakova. Foto:

"V nadaljevanju si želimo tudi, da bi gledalci predlagali ideje, ki bi jih potem izbirali spet vi, gledalci, potem pa producirali na televiziji ali v neodvisni produkciji - podobno kot to počnejo na NIzozemskem. Želja je, da bi naslednje leto TV Laboratorij bil na nacionalni ravni, kjer bi izbirali slovenskega pilota, potem pa tudi na mednarodni. Vse skupaj pa je odvisno od odziva, ki ga bomo dosegli," še dodaja Gorščakova.

Preberite več o pilotnih oddajah, ki si jih boste lahko ogledali v soboto:
- 1. del predstavitev
- 2. del predstavitev

TV Lab bo na sporedu v soboto

Poročali smo že, da bo v soboto (torej jutri) ob 19.30 na 2. programu TV Slovenija prvič stekel Evrovizijski TV Lab - to je eksperimentalni, inovativni in ustvarjalni program, ki vzpostavlja interakcijo z gledalcem, mu daje priložnost, da ovrednoti program in izbere, kar bi si želel ogledati.

Gledalci bodo predvajane vsebine lahko ovrednotili s pomočjo kratkega vprašalnika, ki bo na voljo na posebni spletni strani www.tvlab.si Svoje ocene bodo gledalci lahko oddali še teden dni po predvajanju oddaj na TV SLO 2, ko bodo pilotne oddaje na ogled tudi na spletni strani.

Celoten klepet z Natalijo Gorščak je na voljo tukaj.

"Vsak pameten urednik bo zagotovil sredstva za tako oddajo"
Tista oddaja, za katero bo glasovalo največ ljudi, bo potem predvidoma uvrščena na program. Gorščakova domneva, da bi jo lahko videli že jeseni prihodnje leto. Glede pomislekov o finančnih sredstvih za nove oddaje pa vodja projekta TV Lab pravi: "Menim, da bo vsak pameten urednik, ki bo videl, da je imela oddaja veliko glasov, našel način, da bo zagotovil sredstva za njeno produkcijo. Vemo, da lahko oddajo naredimo z manj ali več denarja, televizija je sicer draga stvar, vendar pa menim, da imamo v hiši dovolj rezerv, le prioritete bo treba spremeniti. Spet je vse odvisno od vas, gledalcev."