Še nikoli v zgodovini viktorjev nista nagrade na en večer prejela tako oče kot sin. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Še nikoli v zgodovini viktorjev nista nagrade na en večer prejela tako oče kot sin. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Miha Hočevar
Režiser trenutno piše scenarij za nadaljevanje filma Gremo mi po svoje. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Miha Hočevar
Hočevar se je zelo razveselil viktorja. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

"Ko smo delali film, smo vedeli, da delamo nekaj dobrega. Nismo pa vedeli, kako dobrega, ker to ne moreš vedeti, preden je stvar zaključena. Potem se je začelo to valiti, valiti, valiti ... In se niti več ne spomnim, kaj sem pričakoval. Smo pa seveda zelo zadovoljni in veseli, da je bil film všeč ljudem in da si želijo še," je povedal scenarist in režiser filma Gremo mi po svoje Miha.

Ustvarjalec najbolj priljubljenih slovenskih oglasov (Dobre vile, Halo Nina, Delovi novinarji, Epsonovi bančni roparji) trdi, da je v poklicu treba predvsem vztrajati. "Težko je. Ne preskakovati stopnic. Delaj tisto, kar ti najbolj leži. Tisto, kar si," je svetoval vsem tistim, ki sledijo njegovemu vzoru.

Preteklo leto je zaznamoval s projektom, ki je zasedel prvo mesto na lestvici najbolj gledanih slovenskih filmov. Režiserjevo ime pa zasledimo še pod dvema zelo odmevnima filmskima projektoma Jebiga in Na planincah.

Nizanje kamenčkov v popoln mozaik
"Film je vedno mozaik. Mora imeti medijski odziv, dobro promocijo, igralce ... Tu smo imeli Jurija Zrnca, ki je potegnil prvi val. Potem pa seveda vemo, najstnice so se zaljubljale v njihove junake najstnike. Ogromno faktorjev je bilo. Zanimive lokacije. Dobra zgodbica, preprosta in nezatežena. Veliko humorja. Pozitivni odnos do življenje. Toplina in veselje," je iskal uspehe Miha.

Njegov cilj je trenutno snemanje Gremo mi po svoje 2, za kar piše zdaj scenarij in išče sponzorje. "Denar bo prišel hitreje. Zdaj imamo neko prepoznavnost, Gremo mi po svoje ima ogromno prepoznavnost kot naslov, lažje bomo prodrli, se nam zdi. Bo pa tudi kakšno veliko poleno priletelo pod noge, kot vedno," je realen letošnji dobitnik viktorja za posebne dosežke.