Njune želje za prihodnost? Ostati v medijih. Foto: MMC RTV SLO
Njune želje za prihodnost? Ostati v medijih. Foto: MMC RTV SLO
Rok Kužel in Tanja Bivic
Nedeljske popoldanske oddaje NLP ne vidita kot konkurence. Foto: Žiga Culiberg

V takem šaljivem tonu je potekal spletni klepet z voditeljema oddaje Sobotno popoldne na MMC-ju. Tanja je v njem razkrila, da si je letos za počitnice privoščila kar poročno potovanje. Z možem Andrejem sta odpotovala na Bol, nato pa še na Kanarske otoke. "Rok bi moral priti na obisk ... pa očitno logistika ni znesla," se je pošalila Primorka, ki je z Rokom, sicer tudi voditeljem na Valu 202, dobra prijateljica, saj se "z njim lahko pogovarja kar koli".

O tem, ali so na "Rokovem" radiu Val 202 kakšne luštne punce, kaj dobrega jima je v oddaji že skuhal kuhar Damijan, kdo ima v omari več čevljev in ali kdaj "žurata" ob petkih, pa preberite v klepetu.

Rok ji ni ostal dolžan: "Poleti sva se s Tanjo videla enkrat ali dvakrat. Jaz sem se takoj konec junija odpravil v Grčijo, potem pa sem lepe dneve izkoristil na naši in hrvaški obali. Saj se s Tanjo sicer dobro razumeva, mislim pa, da si morata tudi voditelja, ki vse dneve preživljata skupaj, malo odpočiti drug od drugega. Rezultat je očiten: Tanja se je poročila tako rekoč brez moje vednosti."

Kje je ključ nasmeška?
In od kod Tanja črpa energijo za vsakodnevne opravke, ki jih povrhu naredi še z nasmeškom na obrazu? "Kdaj pa kdaj tečem ali pa se sproščam nekje v naravi. Ali pa grem surfat. In to je to. Nisem ravno privrženka kakšnih posebnih lepotnih tretmajev. Verjamem pa v večni življenjski optimizem - zato nasmešek!"

Svetovalno-razvedrilna oddaja Sobotno popoldne se po krajšem poletnem premoru z nekaj novostmi in popestritvami vrača 4. septembra. Novosti oddaje sta rubrika Podjetniki, mi smo face! in Uvertura, ki se bo dotikala aktualnih tem ter dogodkov z drugačne, "sobotne" plati. Poslavlja pa se oddaja O živalih in ljudeh.

"Preveč je harmonike"
Predvsem sta se razgovorila o svojih televizijskih kolegih (v čevlje Maria Galuniča si skorajda ne bi upala stopiti) in spremembah, ki bi jih po njunem mnenju potreboval Razvedrilni program na TV Slovenija. Rok je tako zapisal: "Po mojem mnenju manjka en dober 'talk show' tipa oddaje Res je, ki jo je pred leti vodila Miša Molk. Gostje, o katerih javnost načeloma ni vedela vsega, so tam povedali vse in še več. Iskreno, neposredno, pogosto s solznimi očmi. Sicer je v naših razvedrilnih oddajah za moj okus malo preveč harmonike. Nič nimam proti njej, prav nasprotno, a fino bi bilo, če bi imeli več priložnosti drugi, kakovostni slovenski pop- in rockizvajalci, ki jih ne manjka." Tanja mu je pritrdila in dodala, da ji manjkajo "veličastne šovscene, ki jih pripravljajo na drugih televizijah".