Peter in Tina - kot vedno urejena do potankosti. Foto: RTV SLO
Peter in Tina - kot vedno urejena do potankosti. Foto: RTV SLO
Sebastian in Daniela Pekič
Sebastian je za zaključek quick stepa pokleknil pred Danielo. Foto: RTV SLO
Živa Vadnov in Jernej Brenholc
Plesali sta dve nekdanji misici - Rebeka Dremelj in Živa Vadnov. Foto: RTV SLO
Blažka Müller Pograjc in Matjaž Brinovec
Tudi prevajalke znajo plesati, kajne, Blažka? Foto: RTV SLO
Rebeka Dremelj in Aleš Višček
Rebeka je dokazala, da je dobra v vsem, česar se loti. Foto: RTV SLO
Mario Galunič
Mario, čestitke tudi tebi! Foto: RTV SLO

Peter, vedno nasmejani in domislic polni tv-voditelj, je v izjemno priljubljeni rubriki Zvezde plešejo s soplesalko Tino Jarc Šifrar vedno znova na odru priredil pravo predstavo.

Zaplesala sta kar desetkrat, v zadnji oddaji sta izbrala jive in angleški valček. In očarala tako sodnike kot gledalce. Peter je iz oddaje v oddajo dobival same pohvale, sodniki so mu za sambo dali kar kompliment: "Saj šejkaš kot kakšen Brazilec!"

Ob koncu oddaje, ki je bila danes povsem plesno obarvana, saj sta na čajanko prišla Katarina Venturini in Andrej Škufca, se Peter ni pozabil zahvaliti glasujočim: "Hvala vsem, ki ste začutili, da smo vedno dali vse od sebe." Zmagovalca bosta za nagrado s svojima partnerjema odšla na počitnice. Izplačalo se je.

Sebastian in Daniela - odlična, a ne najboljša
Mariborske barve sta na turnirju, ki ga je pomagala organizirati Plesna zveza Slovenije, zastopala Sebastian, nekdanji idol slovenski najstnic, ki rad posluša Britney Spears, ter krhka plavolasa študentka ekonomije Daniela Pekič. In imela sta kaj pokazati. Vaje sta vzela zelo resno, zato sta po vseh izbranih plesih, pa naj je bila to samba, rumba ali kot danes quick step in dunajski valček, na sodniške ocene čakala z nasmeškom na ustnicah. A tudi rožnata podvezica, ki jo je Daniela pokazala ob zaključku prvega plesa, ni bila dovolj. Peter in Tina sta zbrala 187 točk, Sebastian in Daniela 164.

Plesni talent so na ogled postavili še...
Mario Galunič je k sodelovanju povabil devet znanih Slovencev iz sveta zabave, ki so vsakič znova navduševali s svojim znanjem, energijo in koreografijo. Koliko truda je bilo potrebno vložiti ...! Se še spominjate Oriane Giroto Cavazza, Marka Potrča in Žive Vadnov? Od njih smo se poslovili najprej, saj so vsi omenjeni skupaj s soplesalci izpadli po prvem krogu. Glasov ni bilo dovolj.

V drugem krogu se je vsak par ponovno predstavil dva tedna zapored - enkrat je pokazal znanje standardnih, drugič latinsko-ameriških plesov. Tini Gorenjak, zapeljivi muca maci, ni pomagala niti spogledljivost niti gledališko znanje - s temnolasim soplesalcem Gregorjem Cesarjem gledalcev in žirije njuna paso doble in angleški valček nista prepričala. Adijo, kot bi rekla v oddaji Najšibkejši člen Violeta Tomič.

Več podrobnosti o plesnem turnirju oddaje Spet doma lahko preberete tukaj.
Čez dva tedna je svoj zadnji ples - samba je bila to - odplesal še en igralec - kodrasti Jernej Kuntner. Z Jasno Gradišar, danes inštruktorico aerobike in pilatesa, sta se med vajami zelo zabavala - morda celo preveč in zmanjkalo jima je časa za resen trening. Pa nič zato, bila sta prava popestritev.

Blažka in Rebeka - dobri, a ne dovolj ...
In ostali so še najboljši štirje slovenski zvezdniki med plesalci in obratno. Boj se je razvnemal, vaje so postajale vse resnejše, plesalci vse bolj zagreti. Prišli so daleč, torej so imeli kaj pokazati. Kdo? 14. maja je zadnjič na parket oddaje Spet doma stopil najbolj romantičen par - Blažka Müller Pograjc in Matjaž Brinovec. Mnogim je ostal v spominu njun nenavadni dunajski valček, za podlago katerega sta izbrala zimzeleno skladbo Od kod lepote tvoje. A s quick stepom in Zemljo pleše sta odplesala tudi onadva.

Rebeka Dremelj, nekdanja mis Slovenije, zaradi neizmerne energije in idej imenovana tudi multipraktik, je v goste k Mariu prišla kar osemkrat. Iz turnirja je izpadla prejšnji teden - salsa je bila zapeljiva in mladostna, morda je manjkalo nekaj tehničnega znanja. S soplesalcem Alešem Viščkom sta se poslovila nasmejana, Rebeka po končanem nastopu, ko je vsakič znova lovila sapo, nikoli ni pozabila dodati, da je ples izjemno zahteven šport. Verjamemo!

Sodniki - vedno resni, vedno pošteni
Sodniki, ki so gledalce in plesne analfabete opozarjali na morebitne nepravilnosti ter tehnična pravila, so se večkrat menjali. Pogosto smo na ekranih videli dr. Meto Zagorc, tudi ambasadorko plesne kulture, ter osivelega gospoda Franja Kozarja, ki je vsakič znoval nepazljivemu očesu razkril kakšno podrobnost in podučil slovensko javnost o skrivnostih plesih. Plese slovenskih zvezdnikov pa so skozi oddaje ocenjevali tudi Drago Šulek, zakonca Fredi Novak in Daniela Škofic Novak, Viktorija Tomič, še dva zakonska para: Barbara Nagode Ambrož in Tomaž Ambrož ter Branko in Alenka Bohak, pa tudi Katarina Venturni ter Andrej Škufca.

Od glasbenikov k plesalcem in spet nazaj ...
Rubrika Zvezde plešejo se je v letošnji sezoni oddaj Spet doma pridobila veliko gledalcev. V prejšnjih dveh sezonah je Mario iskal mlade glasbene talente in kar nekaj tekmovalcev je z veliki koraki vstopilo na slovensko sceno - kar dva izmed njih, Omar Naber in Anžej Dežan, sta nas predstavljala tudi na Evrosongu. Lanska zmagovalka, temnolasa Nina Pušlar iz Ivančne Gorice, je izdala že dva singla, tretjeuvrščeni iz prve sezone Katji Koren je tudi uspelo. Mario zdaj spet vabi obetavne pevce na avdicijo. Koga bo oddaja Spet doma med zvezde izstrelila drugo leto?