Kako se je režiserka ujela z voditeljema? Da bi si odgovorili na to vprašanje, nam je v šali poslala to fotografijo. Foto: Slobodan Maksimovič
Kako se je režiserka ujela z voditeljema? Da bi si odgovorili na to vprašanje, nam je v šali poslala to fotografijo. Foto: Slobodan Maksimovič
Boštjan Gorenc - Pižama
Boštjan Gorenc - Pižama je s svojimi šalami kratkočasil zbrane v Cankarjevem domu že preteklo leto - najprej med televizijskimi odmori za oglase, nato pa se je preizkusil tudi v vlogi podeljevalca viktorja. Foto: MMC RTV SLO
Lucija Ćirović
Lucija Ćirović bo letos debitirala v vlogi voditeljice na Viktorjih. Foto: MMC RTV SLO

Režisersko palico nad najodmevnejšo domačo prireditvijo bo Zemljičeva prevzela drugo leto zapored. "Izziv in adrenalin je delati največjo prireditev v Sloveniji, kjer sodeluje okrog sto ljudi. Prireditev je prerasla tako revijo Stop kot televizijo. To je oddaja na ključ in je večja od vseh nas," je dejala v pogovoru za MMC in dodala v smehu, da se je je znova lotila, ker je v njej verjetno tudi malo mazohista.

Tudi letos se bo podelilo 17 viktorjev. "V smislu strukture ne more biti bistvenih sprememb. Zato bo prireditev še vedno dolga, upam pa, da drugačna kot lani," je pred sobotno prireditvijo dejala režiserka.

Vrača se voditeljski par
"Čevlje" lanskega voditelja Tadeja Toša bosta obula stand-up komika Boštjan Gorenc – Pižama in Lucija Ćirović. "Seveda je drugače, z vsakim človekom pride nova energija. Z Lucijo se poznava še iz časov, ko sva skupaj hodili na GILŠ (Gledališko in lutkovno šolo), s Pižamo pa sem pred leti sodelovala v gledališki predstavi, a v taki obliki še nisem delala z njima," je razkrila.

Že pred samimi lanskimi Viktorji pa je spremljala tudi Toševo delo, a pred samo prireditvijo ni nikoli prej z njim delala. "Nikoli ne veš, ali se bo vzpostavila potrebna kemija ali ne, kar se čuti na projektu. Toliko časa se skupaj pripravljaš, da si že kar malo poročen," je pojasnila v smehu. Viktorji s sabo nosijo časovne in drugačne pritiske, zato je kompatibilnost dobrodošla, saj lahko drug iz drugega izvabita najboljše (ali najslabše). "Ko pa se utrnejo dobre ideje, pa pridejo v trojni meri," je bila mnenja Zemljičeva.

Dejala je, da je pri sami strukturi prireditve neusmiljena, a hkrati pušča prostor voditeljema, da prispevata svoje predloge. "Pomembno se mi zdi, da se počutita dobro, da se jih ne sili v stvari, ki jih ne čutita ali jima niso blizu, vsekakor se scenarij piše nanju. Sem pa nepopustljiva, kar se tiče celote in rdeče niti. Tudi najboljše šale, ki ne sodijo v rdečo nit te prireditve, bodo šle ven. Tu ni milosti," je bila odločna režiserka.

"Umetnost je iz malo denarja ustvarjati presežke"
Same nagrade kot tudi sama prireditev je skozi leta dobila sinonim "slovenski oskarji", sogovornico smo tako povprašali, ali je sploh smiselno delati povezave z njimi v režijskem smislu. "Po navadi sem kar žalostna, ko jih gledam, ker v Sloveniji operiramo z desetino toliko denarja, kot ga imajo oni. Moja domišljija je bujna in tudi jaz bi si želela štiri odre, 16 kamer, vso mogočo pirotehniko, visokoresolucijske 'ledwalle' ... vem, da bi super zrežirala, če bi imela toliko možnosti - ampak jih žal nimam," je priznala in hkrati dodala: "V Sloveniji moramo še vedno delati 'glamur' iz malo denarja, kar je res težko in velik izziv, a menim, da včasih lahko tudi z veliko denarja lahko narediš slabo in prazno prireditev. Zame je večja umetnost z malo denarja ustvarjati presežke."

Režiserka skupaj z voditeljskim parom tako nekaj ur pred samo prireditvijo upa, da bo zabavno in duhovito, in obljublja, da se bodo vsi skupaj potrudili narediti nekaj spektakularnega.