Pejić je izjavil, da bi razmislil o spremembi spola, če bi ga k sodelovanju povabilo podjetje Victoria's Secret. Foto: Elle
Pejić je izjavil, da bi razmislil o spremembi spola, če bi ga k sodelovanju povabilo podjetje Victoria's Secret. Foto: Elle

Pejić, ki je po očetu Hrvat, po materi Srb, živel je v Tuzli v Bosni in Hercegovini in se med vojno na Balkanu preselil v Avstralijo, je tako postal prvi "uniseks" model, ki ga je priljubljena revija uvrstila na naslovnico. Krasi januarsko izdajo srbske različice.

Več njegovih fotografij se pojavi tudi v reviji, v katerih pozira v dveh vlogah - v eni je zapeljiva svetlolaska, oblečena v črn steznik in visoke petke, v drugi pa "usodni" plavolasec v črnem plašču. V obeh različicah je oblečen v kreacije francoskega modnega oblikovalca Jean Paula Gaultierja, ki je osebno izbral in poslal obleke na snemanje, ko je izvedel, kdo jih bo nosil. Tudi sicer 21-letni Pejić velja za eno njegovih muz.

Jemlje delo manekenkam
Pejićeva priljubljenost tako še ne pojenja, prav nasprotno, vse več podjetij bi ga želelo zase. Je eden najbolj zaželenih manekenov za predstavljanje ženskih oblačil na svetu, še več, celo reklamira push-up modrček nizozemske modne znamke Hema.

Na Gaultierjevi modni reviji se je po modni stezi že sprehodil v poročni obleki, zaradi izrazitih ženstvenih potez pa se je v letu 2011 znašel tudi na seznamu najlepših žensk na svetu. Tja ga je uvrstila ameriška revija za moške FHM, ki je na svoji spletni strani Pejića opisala kot "stvar" in "plavolasega podiralca meja med spoloma".

Nekaj njegovih sprehodov po modni stezi v ženskih oblekah si oglejte v spodnji galeriji.