Pejić s svojim videzom številne spravlja v zadrego ... Foto:
Pejić s svojim videzom številne spravlja v zadrego ... Foto:
Rosie Huntington-Whiteley
Rosie Huntington-Whiteley je po mnenju FHM-jevih bralcev najbolj seksi ženska leta 2011. Foto: EPA

Pejić že nekaj časa buri duhove s svojo podobo, saj zaradi dolgih svetlih las, vitke postave in ženskih obraznih potez nosi tako ženska kot moška oblačila. Revija FHM si je vseeno po mnenju številnih privoščila neokusno potezo, ko je na svoji spletni strani Pejića opisala kot "stvar" in "plavolasega podiralca meja med spoloma". Na koncu so ga ameriški glasovalci uvrstili na 98. mesto najbolj seksi žensk, pred popsenzacijo Lady Gaga in nekdanjo manekenko podjetja Victoria's Secret Izabel Goulart.

Uredništvo se je za neposrečeno potezo opravičilo, kljub temu pa s spleta niso odstranili Pejićeve predstavitve, v kateri je med drugim pisalo, da je novinar "želel bruhati", ko mu je v Tuzli rojeni Andrej zaupal, da bi rad postal model Victoria's Secreta. Sledilo je: "Čeprav je njegova spolna identiteta nejasna, ga modni oblikovalci hvalijo na vsa usta in označujejo za 'naslednjo veliko stvar'. Menimo, da je izraz 'stvar' precej točen ..."

Mimogrede, naslov najprivlačnejše ženske na svetu je z veliko prednostjo osvojila britanska manekenka Rosie Huntington-Whiteley.

Čudijo se mu - a si ga hkrati želijo
Težave s "predalčkanjem" komaj 19-letnega Andreja, ki sam zase trdi, da se v svoji koži počuti odlično, imajo mnogi. Iz rodne Bosne in Hercegovine se je z družino preselil v Melbourne, kjer ga je med delom v restavraciji s hitro prehrano odkril lovec na talente. Njegova kariera je hitro zacvetela, saj se je pred kratkim na pariškem tednu mode sprehajal tako v oblačilih Jean Paula Gaultierja kot Marca Jacobsa.

Njegova agencija mu je sprva sicer svetovala, naj skuša postati bolj moški, zato je zagrizeno obiskoval telovadnico in hodil h kozmetičarki, a oblikovalcev moških oblek kljub temu ni prepričal. Tako se je odločil opraviti s predsodki in zakorakal na povsem drugačno pot - pot "uniseks" modela. O modnem svetu tako ali tako pravi: "To je zelo svobodomiselna industrija. Dovoljuje ti, da si samosvoj, poseben. Le preveč kilogramov ne smeš imeti."