Preprosto - Tommy Hilfiger. Foto: Reuters
Preprosto - Tommy Hilfiger. Foto: Reuters

Ob tednu mode v New Yorku je priznani oblikovalec praznoval 25-letnico modnega ustvarjanja in predstavil prav toliko oblačil, ki pa bodo dostopna le izbrancem. Navdih je našel v ameriških legendah. "S točke, na kateri sem začel, pa do zdaj sem prehodil dolgo pot. Bilo je nepozabno," je dejal slavljenec v pogovoru za CNN.

Po modni stezi so se sprehodile manekenke, katerih videz je spominjal na nekatere klasične obleke, a s pridihom sodobnosti. Gostje so tako videli obleko, ki je spominjala na razgaljeni hrbet Grace Kelly, plašč, za katerega je Hilfiger navdih našel pri Stevu McQueenu, usnjeno motoristično jakno "iz omare" Jamesa Deana in volneni pulover v slogu Debbie Harry. Nič čudnega torej, da je bila tema večera "Ko klasika sreča rock".

Vsi so ga želeli videti
Hilfiger je dejal, da je ideje vedno iskal tudi v glasbi, filmu in popkulturi, njegov slog pa se je iz "uličnega", ki je bil priljubljen tudi med raperji, spremenil v bolj klasičnega, a pridih "rock'n'rolla" je ostal. Zaščitni znak njegovih oblačil za to jesen so rdeče hlače z mornarsko modrim blazerjem - sproščeno, a urejeno, če ne že nekoliko vzvišeno.

V Metropolitansko opero je privabil več kot 1.200 gostov, v njegovem slogu pa je bil njihov nabor zelo pester - od glasbenikov in hollywoodskih zvezdnikov do najstnikov, bankirjev in pilotov. Za zabavo po koncu revije so skrbeli ameriški rockerji The Strokes, ki so se po letih koncertiranja v Evropi in Kanadi znova vrnili na domača tla.