Robyn je ponosna na to, da njeno telo predstavlja resnično žensko:
Robyn je ponosna na to, da njeno telo predstavlja resnično žensko: "Ko sem podpisala pogodbo kot 'plus-size' manekenka, so bili moji prijatelji in družina presenečeni, saj sem normalno dekle. Moji prijatelji imajo telesa kot jaz, tako da jim to daje neko upanje. Vidijo me v kampanji za spodnje perilo in rečejo: 'Želim kupiti to perilo, videti sem odlično.' Če se ljudje lahko poistovetijo z mano, je to dobro." Foto: Facebook Robyn Lawley
Robyn Lawley
Lepotica, ki je lani prekinila tradicijo prikazovanj le suhljatih manekenk na naslovnicah Voguea, je po dolgih 52 letih, odkar izhaja avstralska različica modne biblije, postala prva manekenka z oblinami, ki se smehlja z naslovnice. Foto: Vogue Australia

Vse uspešnejša 'plus-size' manekenka Robyn Lawley dokazuje, da ji, čeprav je v modnem svetu označena kot polnejša manekenka, posla nikakor ne primanjkuje.

Razlogov za nasmešek ima 23-letna Avstralka, ki trenutno živi v New Yorku, vsekakor dovolj. Poleg tega, da ima posla na pretek, je po dolgih letih v krutem svetu mode le dojela, da ji ni treba shujšati, da bi bila manekenka: "Leta sem gledala druge polnejše manekenke, kako so prepričane o same sebi, in potem sem tudi jaz dojela, da lahko uporabim svoj glas in da sem lahko pozitiven vzor vsem mladim dekletom. Ko sem spoznala 'plus-size' svet mode, je to predstavljalo zame veliko olajšanje, saj sem končno lahko bila jaz."

Pri 16. je Lawley vstopila v svet mode, danes pa kot model agencije Wilhelmina potuje po vsem svetu in sodeluje z največjimi oblikovalskimi imeni. In kako se počuti danes ob vseh uspehih, ki jih je dosegla? "Odlično se počutim, dolgo je trajalo, da sem dosegla to, ampak očitno je bilo sojeno, da se zgodi zdaj."

Avstralka je v intervjuju za People priznala, da so na začetku kariere pritiskali nanjo, naj shujša: "Rekli so mi, da bom zelo uspešna, ampak da moram shujšati in veliko telovaditi. Ampak gre za to, da imam težke kosti, imam široka ramena, visoka sem, imam široke boke ... sploh pa imam rada hrano! Ne želim se ji odpovedati za nekaj, kar bi me naredilo nesrečno."

Model na misiji, ki se ne želi odpovedati dobri hrani
Svojo ljubezen do hrane je Robyn pretočila tudi na svojem blogu Robyn Lawley eats (Robyn Lawley je), ki je poln fotografij njenih kuhinjskih mojstrovin in prigrizkov, obenem pa objavlja tudi recepte.

Robyn se ne obremenjuje z morebitnimi neuspehi v modnem svetu, saj je, kot sama pravi, njena druga kariera osredotočena na kulinariko: "Resnično bi uživala v tem, odprla bi restavracije, imela bi kuharski šov."

Ampak za zdaj ostaja v svetu mode in ostaja "model na misiji": "Resnično želim, da podjetja opazijo in da postanejo realnejša glede tega, kdo so njihove stranke. Upam, da bom še naprej rušila ovire."