Majice, krila in jopiči. Foto: Reuters
Majice, krila in jopiči. Foto: Reuters
V občinstvu je bila tudi Kim Kardashian. Foto: Reuters
V občinstvu je bila tudi Kim Kardashian. Foto: Reuters

Drugi dan milanskega tedna mode je zaznamovala predstavitev modnih stvaritev Prade. Modna znamka se je odločila, da se bo vrnila h koreninam – na modni brvi so se manekenke zvrstile v osnovnih kosih prejšnjih kolekcij. Za kolekcijo jesen-zima 2022 sta Miuccia Prada in Raf Simons predstavila linijo An Ideology of Prada (Ideologija Prade).

"Ceniti zgodovino vključuje tudi spoštovanje zgodovine Prade. Razmišljal sem o revolucionarnih trenutkih v zgodovini Prade, te smo prenesli na modno pisto," je dejal Simons in poudaril, da neposredne poustvaritve ne obstajajo, gre le za odraz nečesa, kar poznaš – jezik Prade. "Ti trenutki so pomagali določiti našo idejo lepote danes, ki pa jo zdaj ponovno definiramo," je še povzel.

Na razkritju nove zimske ženske garderobe Prade, ki se je namesto digitalnih predstavitev raje prestavila na dogodke v živo, so prevladovale predvsem jakne s poudarkom na ramenih, ki so jih krasile tudi verige in perje. Poleg belih majic brez rokavov in dvobarvnih kril je veliko pozornosti privlačila predvsem prosojnost oblek. Kolekcijo so dopolnile tudi temne, ujemajoče se jopice in krila ter dolge bomber jakne, ki so jih krasile svetlikajoče se cvetlice. "Ta kolekcija je o zgodovini žensk, zgodovini ljudi, ne pa o zgodovini mode," je še poudarila Prada.

V prvi vrsti je v modnih kreacijah uživala tudi Kim Kardashian, ki je spremljala, kako se po modni brvi mimo nje sprehodila njena sestra Kendall Jenner.