Tina je za en dan postala angel. Foto: Facebook/Lange
Tina je za en dan postala angel. Foto: Facebook/Lange

Pri podjetju Lange že devet let izbirajo najboljše in najlepše smučarke, ki predstavljajo njihove izdelke. Tokrat so ime nove ikone razkrili tik po začetku smučarske sezone 2013/2014 - novi zaščitni znak znamke je postala smučarka iz Črne na Koroškem, ki tudi sama uporablja smučarske čevlje Lange.

Mazejeva je bila nekako logična izbira, saj je njena lanska sezona res težko ponovljiva. Črnjanka je zbrala rekordnih 2.414 točk, prvo zasledovalko je prehitela za 1.313 točk, vodila je od začetka do konca sezone, 24-krat je stopila na oder za zmagovalke, na 32 tekmah se je uvrstila v prvo deseterico, dobila je tekme v vseh disciplinah.

30-letna športnica je za znamko posnela fotografije, na katerih pozira v belem spodnjem perilu in nosi krila, pred njo pa je postavljen smučarski čevelj. Ob snemanju fotografij je Tina priznala, da v resnici ni (vedno) takšen angel kot na sliki: "Rada bi bila, ampak preprosto nimam dovolj normalnega življenja za to." O sodelovanju z uveljavljeno znamko pa je dejala še: "Veliko mi pomeni, da so me izbrali za Langeevo ikono, in ne le za Langeevo dekle. Jaz samo skušam biti to, kar sem, in če te ljudje vidijo kot ikono, je to zares krasno. Počutim se zelo počaščeno."

Pred Mazejevo so smučarske čevlje predstavljale še Julia Mancuso (2007), Resi Stiegler (2008), Maria Hoefl-Riesch (2009), Manuela Moelgg (2010), Dominique Gisin (2011), Federica Brignone (2012) in Lara Gut (2013).

To sicer ni bilo prvič, da se je smučarka podala v manekenske vode. Pozirala je že za naslovnico revije Cosmopolitan in posnela več fotografij za oglasne kampanje lastne kolekcije nakita Zlatarne Celje ter lani sklenila pogodbo z modno hišo Emporio Armani.