Narodna galerija je stopila v boj proti uličnim umetnikom, ki se zbirajo v njeni neposredni bližini. Foto: Reuters
Narodna galerija je stopila v boj proti uličnim umetnikom, ki se zbirajo v njeni neposredni bližini. Foto: Reuters

Severni del muzeja je bil leta 2003 spremenjen v območje za pešce in s tem povezal znameniti Trafalgar z muzejem. Poleg tega pa so dodali še kavarno in dvigalo, da bi obisk muzeja omogočili tudi ljudem s posebnimi potrebami.

Trenutno se na tistem območju vsak dan zbere gruča več kot 30 umetnikov z željo, da bi ujeli največji dnevni val turistov.

Želijo večjo turistično privlačnost
Novi vodji galerije, Gabriele Finaldi in Hannah Rothschild, trenutno sestavljata uradni poziv za britanski parlament z željo po izboljšanju predela. "Želimo, da bi Trafalgarski trg postal privlačen del Londona," je dejal Finaldi. Dodal je, da želijo z vodilnimi govoriti o sodelovanju, saj si želijo prostora, ki bo pozitiven za obe strani.

Hannah je dejala, da bi lahko ta del Londona postal popolnoma čudovit - z drevesi za mir, senco in počitek. Finaldi je vodenje sicer prevzel v letu 2015. Dejal je, da je filantropija ključna za prihodnost galerije, in pozval premožne, naj jim pomagajo z bogatimi donacijami.

"Smo v procesu dogovarjanja z uličnimi umetniki, saj želimo najti rešitev, ki bi ustrezala vsem. Je pa v našem interesu, da bi v tem predelu Londona še naprej ostal mestni utrip, h kateremu prispeva tudi ulična umetnost," so za Independent sporočili iz Westministera.