Preden se odpravite, se pozanimajte tudi, ali bodo med vašim obiskom v parku potekale kakršne koli parade, svetlobni šovi, glasbeni nastopi ali snemanja filmov. Foto: Reuters
Preden se odpravite, se pozanimajte tudi, ali bodo med vašim obiskom v parku potekale kakršne koli parade, svetlobni šovi, glasbeni nastopi ali snemanja filmov. Foto: Reuters
Preden se odpravite na vratolomen vlak, snemite nakit in druge stvari, ki bi vam med vožnjo lahko padle ali bi jih lahko izgubili. Foto: RTV SLO

Da bi se izognili kakršnim koli razočaranjem, nekaj tednov pred odhodom preverite, ali bodo vse zanimivosti odprte. Nekaj dni pred odhodom si naredite načrt. Nekateri parki so namreč tako veliki, da si v enem dnevu ne boste mogli vsega ogledati, zato s celo družino pripravite načrt poti, ki bo vključeval vse, kar si želite ogledati.

Ne pozabite, da se nekaterih voženj z različnimi vlakci otroci ne smejo udeležiti. Marsikatere podobne vožnje pa imajo tudi druge omejitve, npr. za nosečnice, ljudi, ki imajo težave s hrbtenico ali srcem.

Preden se odpravite, se pozanimajte tudi, ali bodo med vašim obiskom v parku potekale kakršne koli parade, svetlobni šovi, glasbeni nastopi ali snemanja filmov. Veliko parkov ima ob posebnih dnevih tudi daljši odpiralni čas, zato je pametno poznati tudi takšna obdobja.

Kaj naj oblečem?
Za obisk v tematskem parku ne potrebujete modnih oblačil, pomembno je le, da boste uživali in se kar najbolje počutili. Zato oblecite lahka in udobna oblačila iz naravnih materialov, ki dihajo in se najhitreje posušijo. Nekateri parki ponujajo tudi vožnje po vodi, kjer se lahko zmočite, zato imejte s seboj nekaj nepremočljivega ali dodatna oblačila.
Ker boste veliko časa preživeli na svojih nogah, naj bodo vaši čevlji lahki, hladni, športni in udobni. Za pot domov s seboj prinesite še dodaten par, če se ti mogoče zmočijo.

Če se boste na izlet odpravili v poletnih dneh, ne pozabite na kremo z zaščitnim faktorjem, sončna očala in kapo ali klobuk. Ne uporabite svojih najdražjih očal, saj se hitro lahko zgodi, da vam na kakšni vratolomni vožnji padejo z nosa, čeprav je bolje, da očala pred takšno vožnjo pospravite.

Ana Mušič