Če obtičite na letališču, vam noči ni treba preživeti na neudobnih stolih. Treba se je le znajti. Foto: EPA
Če obtičite na letališču, vam noči ni treba preživeti na neudobnih stolih. Treba se je le znajti. Foto: EPA

Prvo pravilo je: prigrizke in pijačo si prinesite s seboj ali pa jih kupite, preden se prodajalne na letališču zaprejo. Ne pozabite na knjigo, revijo ali časopis, ki vam bo krajšal čas, ali pa glasbeni predvajalnik. S seboj lahko vzamete tudi mehko blazino, na katero se lahko uležete, ali vsaj vzglavnik, na katerega boste naslonili glavo.

Minimotel - šotor za enega
Noč, preživeta na čikaškem letališču O'Hara, je Jonathana Milesa spodbudila, da je napisal knjigo Dear American Airlines (Dragi American Airlines), Frank Giotto pa je po noči na nemškem letališču izumil minimotel - šotor za eno osebo, ki vsebuje še napihljivo blazino, vzglavnik, lučko za branje in budilko. Obstaja celo spletna stran www.sleepinginairports.com, ki opisuje najbolj in najmanj udobna letališča. Eden izmed potnikov je noč skupaj z drugimi preživel za pultom ene izmed agencij pod telefonsko govorilnico.

Tudi postelja je nekaj vredna
Joe Brancatelli, ki ureja spletno stran, namenjeno poslovnežem, ki potujejo, svetuje nakup kartice za vstop v klube letalskih družb, kjer so na voljo udobni sedeži in brezplačni prigrizki, pijača in televizija. Vendar pa se ti običajno zaprejo ob 22.00. Predlaga tudi seznam poceni hotelov v bližini letališča, v katerih lahko prenočite, saj sta postelja in prha tudi nekaj vredni.

Najudobneje je v Singapurju
Med letališča, ki najbolj poskrbijo za potnike, ki tam preživijo noč, spada tudi letališče Changi v Singapurju. Opremljen je namreč z območji za spanje, kjer so nameščeni usnjeni počivalniki s slušalkami, nekateri celo z budilkami. Poleg tega potnikom ponujajo tudi poceni sobice, v katerih lahko prespijo.