Nova obilna snežna pošiljka na Arehu. Foto: Facebook/Visit Pohorje
Nova obilna snežna pošiljka na Arehu. Foto: Facebook/Visit Pohorje

Letošnja zimska sezona na Pohorju bo tako presegla 120 smučarskih dni. Zadnji dan marca pa bodo začeli že s predprodajo sezonskih smučarskih vozovnic za prihodnjo zimo. Cene vseh ostajajo enake kot za to sezono, nakup novih vozovnic pa bo najugodnejši v začetnem obdobju predprodaje, ki bo trajalo deset dni.

Samo v prvem obdobju med 31. marcem in 9. aprilom bodo sezonske smučarske vozovnice za odrasle stale 430 evrov, za mladino, študente in seniorje 360 evrov, za otroke in invalide pa 240 evrov. V omenjenih dneh bodo na prodaj osnovne in družinske sezonske vozovnice, so še sporočili.

Kabinska žičnica predvidoma ne bo delovala niti avgusta in septembra. Foto: BoBo
Kabinska žičnica predvidoma ne bo delovala niti avgusta in septembra. Foto: BoBo

Dela na kabinski žičnici od ponedeljka do četrtka

Kot so še sporočili iz Marproma, pa bodo aprila izvajali redna spomladanska vzdrževalna dela na krožni kabinski žičnici, ki bodo od 3. do 26. aprila potekala vse ponedeljke, z izjemo prazničnega velikonočnega, torke, srede in četrtke. V omejenih dneh tako prevoz s Pohorsko vzpenjačo ne bo mogoč, medtem ko bo ostale dni obratovala po običajnem voznem redu.

Ob tem pri upravljavcu žičniških naprav na Pohorju pojasnjujejo, da bo letos remont glede na doseženo število 37.500 obratovalnih ur obsežnejši kot prejšnja leta, zato bodo dela po potrebi nadaljevali še maja, o čemer bodo uporabnike pravočasno obvestili.

Ob tem gondola letos predvidoma ne bo v pogonu še avgusta in septembra zaradi gradnje nove vmesne postaje, ki bo stala za osmim stebrom žičnice. Kdaj natančno bodo potekala dela, še niso sporočili, bodo pa med gradbenimi deli za uporabnike zagotovili nadomestni prevoz na Pohorje s sedežnicami Radvanje, Poštela in Sleme.