Parižani se zadnje čase zabavajo na svojevrsten način: s koktajli v rokah in v pižamah. Foto: EPA
Parižani se zadnje čase zabavajo na svojevrsten način: s koktajli v rokah in v pižamah. Foto: EPA
Pariz
Ko se boste podali v Pariz, ne pozabite pižame! Foto: EPA

Parižani so navdušeni nad najnovejšo muho pariškega družabnega življenja. Da bi pozdravili mačka od nore sobotne noči, se kar v pižami odpravijo na levi breg reke Sene, kjer jih v baru Prescription Cocktail Club v šestem okrožju čaka popoldanska zabava s koktajli v pižamah.

New York Times poroča, da skupinsko zdravljenje mačka ob nedeljah traja od 16. ure do polnoči, tema zabave v pižamah pa je vsak teden drugačna. Lastnik ideje nedeljskih zabav v pižami je David Piper, Britanec, ki že več let živi v Parizu. "Hotel sem narediti nekaj s kančkom lepote, kančkom zabave in kančkom norosti, z vsem, kar manjka pariškemu nočnemu in družabnemu življenju," je povedal Piper.

"V Veliki Britaniji je pitje popoldne povsem normalno"
Pred kratkim se je bar spremenil v angleško podeželje, na mizah so ležale namizne igre, ob mizah so ležale košare, polne sendvičev in tortic, obiskovalci pa so se v pižamah in s koktajli v rokah ležerno zabavali v angleškem slogu. "V Veliki Britaniji je povsem običajno, da ljudje popoldne pijejo alkohol, tukaj pa so bili ljudje šokirani, ko sem jim predlagal koktajl popoldne," je povedal Piper.

Didžej, oblečen v jutranjo haljo, je za svojo mešalno mizo poplesaval na irsko glasbo, množica pa se je v pižamah pozibavala na njegove ritme. Nekateri so imeli na glavah celo senčnike za oči, ogromno pa jih je na zabavo prišlo kar v copatih. "Mislim, da smo lahko bolj otročji, ko pride do zabave, in to v dobrem pomenu besede. Parižani potrebujejo le rahlo brco v rit," se je še pošalil Piper.