Avstralijo bi radi obiskali tako prebivalci Južne kot Severne Amerike in Kanade. Foto: EPA
Avstralijo bi radi obiskali tako prebivalci Južne kot Severne Amerike in Kanade. Foto: EPA

Revija Virtuoso Life je svoje bralce spraševala, kam bi se odpravili na sanjsko potovanje, če bi lahko izbirali brez omejitev. Večina izmed več tisoč ameriških glasovalcev bi izbrala deželo tam spodaj.

Kam si želimo potovati, je odvisno od tega, kje živimo, so zapisali na uradni spletni strani revije. Prebivalci Latinske Amerike so tako na prvo mesto uvrstili Francijo, na drugo Avstralijo in na tretje Egipt, Kanadčani pa bi najraje potovali v Italijo, Avstralijo in Novo Zelandijo.

Avstralci si očitno želijo mraza, saj bi največ ljudi potovalo na Antarktiko, na tretje mesto se je uvrstila še Islandija. Med Avstralci je priljubljena tudi Južna Afrika, ki je druga na seznamu njihovih sanjskih želja.

Za najbolj priljubljene otoke po podatkih ankete veljajo Havaji, sledijo jim grški otoki, otočje Galapagos in otočje Fidži, ki je najbolj priljubljeno med mladimi, starimi od 21 do 34 let. Na seznam najbolj želenih deset so se uvrstili še: Francoska Polinezija, Nova Zeleandija, Bali, Karibi, Sejšeli in nam najbližji Capri.

Če pa se za potovanje odločajo pari, je zmagovalec med romantiki še vedno mesto zaljubljenih - Pariz. Nasploh na tem seznamu prevladujejo evropska mesta. Med najbolj priljubljenih deset turističnih krajev so se uvrstile še Benetke, otok Santorini, Rim, New York, Firence, Honolulu, San Francisco, Barcelona in London.