Konec neprijetnega spanja in čakanja na letališču? Foto: EPA
Konec neprijetnega spanja in čakanja na letališču? Foto: EPA

Vsaka izmed kabin, t. i. SnoozeCube, potniku zagotavlja udobje, zasebnost in zabavo. Obenem pa je povezana z letališkim informacijskim sistemom, tako da potnik kljub sprostitvi in počitku ne zamudi poleta. Na letališču so doslej postavili deset tovrstnih kabin, ki so že postale prvovrstna atrakcija za potnike.

Oblikovalec SnoozeCuba, Novozelandec Larry Swann, je dejal, da je uvedba tovrstnih kabin na letališču v Dubaju odsev želje tega arabskega emirata, da potnikom ves čas ponuja nove izkušnje, predvsem na območjih prihodov in odhodov, poroča STA.

"Sprejemanje inovativnih idej je pomagalo Dubaju, da se obdrži na čelu popotniške in turistične industrije," je poudaril Swann in dodal, da SnooozeCube tej dubajski politiki popolnoma ustreza.

Novozelandske kabine naj bi bile po mnenju Steva Jonesa, novozelandskega komisarja za trgovino na območjih Bližnjega vzhoda, Afrike in Pakistana, nova potrditev, da si Nova Zelandija prizadeva za uvedbo novih, visokokakovostnih proizvodov.

"Glede na visoko inovacijsko kulturo, vire in kreativnost v poslovanju ni presenetljivo, da je SnoozeCube oblikoval Novozelandec," je poudaril Jones in izrazil prepričanje, da bo SnoozeCube postalo domače ime za več milijonov potnikov, ki potujejo v Dubaj ter druga letališča po svetu v mesecih in letih, ki prihajajo.

V spodnjem videu si lahko ogledate, kako je videti kabina za počitek.