Na poti proti spodnjemu Martuljškemu slapu nismo srečali nikogar. Foto: MMC RTV SLO/K. T.
Na poti proti spodnjemu Martuljškemu slapu nismo srečali nikogar. Foto: MMC RTV SLO/K. T.

Sprehajanje, sankanje, tek na smučeh in turna smuka so v letošnji zimi gotovo najbolj izvajane zimske aktivnosti, saj so bila smučišča s prekinitvijo med prazniki odprta slab mesec, zdaj pa so do nadaljnjega zaprta. Šoloobvezni otroci so, kjer je to v skladu s pravili, pričakovano izkoristili obilne padavine za odmik od šolskih obveznosti na daljavo, gibanje na svežem zraku pa je tudi za večino odraslih ena redkih dovoljenih aktivnosti.

Sorodna novica Zaradi slabšega vremena danes manj gneče, sobotna izletniška bilanca večinoma z opozorili

Kaj nas čaka v prihodnjih dneh?

Nizke temperature, predvsem v alpskih dolinah, so zagotovilo, da bo navdušujoča belina še prihodnje dni skrbela za prijeten pogled skozi okno, četudi bodo dnevi s sončno svetlobo precej skopi. Podobe s Kašne planine, Gorjancev, Tamarja in Martuljka so prava paša za oči.

Kot kaže vremenska napoved, se bo sneg obdržal tudi v prihodnjih dneh. Jutri bo v severnih in zahodnih krajih deloma jasno, drugje bo sprva še pretežno oblačno. Rahlo sneženje na jugu bo dopoldne ponehalo. Popoldne se bo od severozahoda postopno jasnilo. Na Primorskem bo dopoldne še pihala zmerna do močna burja, popoldne pa bo počasi slabela. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 0, na Primorskem do 6 stopinj Celzija.

V torek bo sprva jasno z mrzlim in ponekod meglenim jutrom, čez dan se bo oblačnost od severa prehodno povečala. V sredo in v četrtek bo precej jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Ponekod bo pihal severozahodni veter.