V Kranjski Gori so hoteli za čas zimskih počitnic že dokaj dobro zasedeni. Foto: BoBo
V Kranjski Gori so hoteli za čas zimskih počitnic že dokaj dobro zasedeni. Foto: BoBo
Karneval v Riu
Veliko zanimanja je tudi za pustna in karnevalska potovanja v času zimskih počitnic. Foto: EPA

Nekoliko drugače pa je z rezervacijami v tujini, saj se nekatere družine zaradi strahu pred veliko gnečo na slovenskih smučiščih in v drugih turističnih krajih odločijo tudi za počitnikovanje zunaj meja naše državice.

Letos so v Kompasu pozitivno presenečeni nad rezervacijami aranžmajev na bolj oddaljenih, a svetovno znanih smučiščih v Švici in Franciji, v času zimskih počitnic pa imajo tudi pozitivno prodajo na daljših, eksotičnih potovanjih. Prav tako je veliko zanimanja za pustna in karnevalska potovanja ter za zimski počitniški oddih ob Rdečem morju, je poročal STA.

Za turizem nič kaj rožnata zima
V Kranjski Gori so hoteli za čas zimskih počitnic že dokaj dobro zasedeni, vse več ljudi pa se odloča za poznejše rezervacije, bohinjsko turistično gospodarstvo letošnjo zimo poleg pomanjkanja snega pesti tudi neobratovanje smučišča na Kobli, na Bledu, kjer je bilo v letošnji zimi snega le za vzorec, velikega obiska slovenskih gostov med počitnicami ne morejo pričakovati.

Med zimskimi šolskimi počitnicami si poleg žičničarjev najbolj manejo roke v zdraviliščih, tako kot številni drugi turistični delavci pa bi si tudi v zdraviliščih želeli, da bi se zimske šolske počitnice znova razpotegnile v dva ali celo tri tedne - to bi pomenilo enakomernejšo razporeditev gostov, strah pred gnečo pa jih ne bi odvrnil od dopustovanja.