Kot so napovedovali vremenoslovci, se je ob prehodu vremenske fronte meja sneženja na severu države spustila do nadmorske višine okoli 900 metrov, pobelilo je številne višjeležeče ceste, tako da so na cesti čez prelaz Vršič obvezne verige, zimska oprema pa je obvezna na cestah čez prelaze Predel, Korensko sedlo, Ljubelj, Jezerski vrh in Pavličevo sedlo, navaja prometnoinformacijski center.

Nekaj centimetrov snega je zapadlo tudi v Kranjski Gori, so zapisali na Facebooku tamkajšnje turistične zveze.

S snežno odejo se že ponašajo tudi nekatera druga smučišča. Na Kaninu imajo tako že skoraj 70 centimetrov snega.

Po napovedih vremenoslovcev bodo padavine do popoldneva ponehale, oblačnost se bo začela trgati. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Dnevne temperature bodo od 4 do 9, na Primorskem do 15 °C.

V torek bo na Primorskem pretežno jasno, pihala bo zmerna burja. V notranjosti bo zmerno do pretežno oblačno, več oblačnosti bo na jugovzhodu, pihal bo veter vzhodnih smeri. Jutranje temperature bodo od -2 do 7, na Primorskem okoli 9, najvišje dnevne od 4 do 11, na Primorskem do 16 °C.

V četrtek ponekod zelo toplo

V sredo bo nato nekaj sonca predvsem na Primorskem in v višjih legah, v notranjosti Slovenije bo precej nizke oblačnosti. Burja bo oslabela. V četrtek bo sprva več oblačnosti na zahodu Slovenije, popoldne se bo oblačnost povsod umikala. V hribovitem svetu in v krajih z jugozahodnim vetrom bo zelo toplo.

Da bi se sneg obdržal, tako ni pričakovati.

Dele Gorenjske pobelil sneg