Šopek najlepših - (z leve proti desni) mis Nizozemske, mis Filipinov, mis Nove Zelandije. Foto: Reuters
Šopek najlepših - (z leve proti desni) mis Nizozemske, mis Filipinov, mis Nove Zelandije. Foto: Reuters

23-letna študentka je na "kronanju" potočila solze veselja, krono pa je prejela iz rok lanske zmagovalke Japonke Ikumi Jošimacu.

Med 67 tekmovalkami sta največ pogledov pritegnili še Nizozemka Nathalie den Dekker, ki je postala prva spremljevalka, in Novozelandka Casey Radley, ki je postala druga spremljevalka.

Lepotni izbor za miss international je eno izmed štirih največjih lepotnih tekmovanj - sem štejemo še lepotne izbore za mis sveta, mis universe in mis zemlje - ki so ga prvič organizirali že leta 1960.

Tekmovalke služijo kot ambasadorke lepote in miru, ki imajo lastnosti, kot so: dobrota, nežnost, prijateljstvo, lepota, inteligenca ... in kar je najpomembneje - čut za mednarodne težave. Njihova naloga je tako spodbujati svetovni mir, širiti dobro voljo in razumevanje med ljudmi.

Venezuela "lepša" od Filipinov
To je že druga letošnja zmaga za Filipine na enem izmed najpomembnejših lepotnih dogodkov leta. Septembra je bila za mis sveta imenovana Filipinka Megan Young. Kljub dvema lepotnima kronama Filipinke niso letos pobrale največ titul - eno krono več kot Filipinkama je uspelo osvojiti Venezuelkam, ki so bile za najlepše imenovane na tekmovanjih: mis universe, mis zemlje, mis turizma.