Slovenci so na vseh košarkarskih prvenstvih med najštevilčnejšimi in najglasnejšimi navijači. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Slovenci so na vseh košarkarskih prvenstvih med najštevilčnejšimi in najglasnejšimi navijači. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Košarkarska reprezentanca
Ali bodo košarkarji na Eurobasketu 2013 nastopili na domačih tleh? Foto: MMC RTV SLO

"Omogočimo sedanji zlati generaciji, da postane resnično zlata! To si zaslužijo tako igralci kot tudi fantastični navijači," je na socialnem omrežju Facebook zapisala skupnost Košarka, I Like. Tej se je od začetka akcije podpore kandidaturi v 11 dneh pridružilo več kot 3.000 novih uporabnikov, v trenutku, ko smo si stran ogledali, pa je število, ki iz sekunde v sekundo narašča, znašalo 12.285 članov.

Da je zanimanje za organizacijo evropskega prvenstva 2013 med Slovenci izredno, pričajo tudi podatki obiska spletne strani Košarkarske zveze Slovenije, ki jo je v četrtek obiskalo največ ljudi po 17. oktobru. Obiskalo jo je natanko 8.547 različnih uporabnikov, ki nestrpno čakali novico o odločitvi vlade.

Odločitev bodo sprejeli 25. novembra
Vlada je na četrtkovi novinarski konferenci v svojih prostorih javnost obvestila, da je odločitev o financiranju evropskega prvenstva 2013 v Sloveniji prestavila na naslednji teden, kar si je bilo mogoče v neposrednem prenosu ogledati tudi prek spletne strani vlada.si. Odločitev je bila tako težko pričakovana, da je bila to rekordno gledana novinarska konferenca vlade v zgodovini samostojne Slovenije.

Vlada si je vzela še en teden časa za razmislek, ali bo podprla in sofinancirala organizacijo evropskega prvenstva v košarki v Sloveniji. Ministrski zbor bo o podpori po napovedih odločal 25. novembra.