Roman Volčič si zelo prezideva, da bi prepričal vlado. Foto: MMC RTV SLO
Roman Volčič si zelo prezideva, da bi prepričal vlado. Foto: MMC RTV SLO
Vlada bo o EP-ju odločala naslednji teden

Predsednik Košarkarske zveze Slovenije je še vedno trdno prepričan o smiselnosti organizacije evropskega prvenstva v košarki, saj bi se to finančno in promocijsko zanesljivo izplačalo. Razume tudi vlado, ki je preložila odločitev o plačilu kotizacije Fibi za en teden.

"Popolnoma razumemo skrb Vlade Republike Slovenije, ki mora v teh časih dvakrat premisliti o vsakem vloženem evru in se je zato odločila, da odločitev o plačilu kotizacije prestavi za teden dni. Še vedno smo trdno prepričani o smiselnosti organizacije evropskega prvenstva v košarki, saj bi se to finančno in promocijsko zagotovo izplačalo. KZS je bila in bo vladi na razpolago za kakršna koli dodatna pojasnila v zvezi z organizacijo prvenstva, ki bi pomagalo slovenski državi, gospodarstvu in športu," je prepričan Volčič.

Zlata priložnost za to generacijo
"Še naprej si iz vsega srca, v dobro slovenske košarke želimo, da bi gostili evropsko prvenstvo - največji in najodmevnejši dogodek v zgodovini samostojne države, ki si ga slovenska košarka nedvomno zasluži, saj je to prava priložnost, da zlata generacija pred številnimi, zvestimi in bučnimi navijači doseže vrhunec ter dobre rezultate krona s kolajno na domačih tleh," je še dodal Volčič.

Vlada se je na seji seznanila z informacijo o predlogu Košarkarske zveze Slovenije za organizacijo evropskega prvenstva v košarki leta 2013 v Sloveniji. Vlada je zadolžila ministra za šolstvo in šport Igorja Lukšiča, da znova prouči, preveri ter uskladi vse podatke in številke, potrebne za odločanje vlade, vlada pa bo na podlagi njegovega predloga dokončni sklep o soglasju k morebitnemu financiranju evropskega prvenstva v košarki sprejela na naslednji seji, ki bo 25. novembra.

Vlada bo o EP-ju odločala naslednji teden