Berlusconi je 17-letni maroški priseljenki dal 7.000 evrov, nakit, kupil pa naj bi ji tudi obleko priznanega modnega oblikovalca Valentina. Foto: EPA
Berlusconi je 17-letni maroški priseljenki dal 7.000 evrov, nakit, kupil pa naj bi ji tudi obleko priznanega modnega oblikovalca Valentina. Foto: EPA
Silvio Berlusconi in Veronica Lario
Veronici Lario je dokončno prekipelo lani, ko so premierja opazili na rojstnodnevni zabavi neke 18-letne manekenke. Ločitveni postopek še vedno traja, saj Larieva ni zadovoljna z višino odškodnine, ki ji jo ponuja italijanski premier. Foto: EPA

Še mladoletna Maročanka Karima Keyek, ki je v Italiji bolj znana pod svojim umetniškim imenom Ruby Rubacuori oz. Tatica src, je za časnik La Repubblica pojasnila, da ji je premier podaril denar in nekaj nakita, ker ga je tako navdušila na večerji ob prazniku zaljubljencev, na katero je bilo v politikovo rezidenco v Milanu povabljenih okoli 10 deklet.

Obenem je Maročanka odločno zanikala namigovanja, da ji je z "darilom" 74-letni politik poplačal spolne storitve. "Prvič v življenju se mi je zgodilo, da me moški ni poskušal zvabiti v svojo posteljo. Obnašal se je kot oče. Prisežem," je najstnica dodala za omenjeni časnik. A čeprav je na ta način, vsaj tako se zdi, poskušala oprati Berlusconijevo ime, ji to ni najbolje uspelo - v isti sapi je novinarju časnika namreč razložila tudi vse o slovitih zasebnih zabavah, ki jih prireja italijanski politik.

Rekel je, da je imel z mladoletnico že dovolj težav
Še največ pozornosti je požela njena izjava, da jo je premier prosil, naj se ne udeležuje več njegovih zabav, ko je izvedel, da je stara le 17 in ne 24 let. "Rekel mi je, da je imel v preteklosti že dovolj težav z neko drugo mladoletnico," je dejala in dodala, da jo je nato odpeljal v zgodnje nadstropje svoje vile in ji ponudil ovojnico, v kateri je bilo 7.000 evrov. "Samo pomagati mi je hotel. Prisegel je tudi, da ne bo zahteval ničesar v zameno," zatrjuje 17-letnica, ob tem pa pravi še, da je bilo vse skupaj videti, "kot da bi pri Karitasu dobila vrečo hrane".

Premier je dekletu preprosto moral pomagati
A to še ni vse - škandal se je še poglobil, ko so mediji izbrskali, da je Berlusconi osebno pritisnil na milansko policijo, ko so dekle priprli, ker naj bi prijateljici ukradla 3.000 evrov. Berlusconi je po pisanju časopisa Corriere della Sera nekemu višjemu policijskemu inšpektorju zagotovil, da sam jamči za dekle, češ da je daljna sorodnica egiptovskega predsednika Hosnija Mubaraka, zato je v italijanskem interesu, da ji pomagajo. Nato je ponjo poslal strankarsko kolegico in tesno prijateljico Nicole Minetti. Ta je časniku Observer v politikovo obrambo dejala: "Dekletova zgodba je zares tragična, saj je bežala iz zavetišča v zavetišče, na koncu pa končala na ulici. Berlusconi ni mogel storiti drugega, kot da ji je ponudil roko."

Keyekova je odraščala na Siciliji, a je pred leti, kot zatrjuje, pobegnila od doma, ker jo je oče nameraval prisiliti v poroko z nekim 49-letnim moškim, kar pa on odločno zanika. Mladoletnica je nato končala v Milanu, kjer je spoznala agenta Leleja Moro, ki jo je nato tudi vpeljal v Berlusconijev krog.

Napisala bo avtobiografijo
17-letnica zdaj že razmišlja, kako bi nenadno slavo čim bolje unovčila. Trenutno se skriva v Genovi, v stanovanju neke prijateljice, za katero so mediji že izbrskali, da se je nekoč preživljala kot pornoigralka, in razmišlja o tem, da bi napisala knjigo o svojem (kratkem) življenju, posebno poglavje pa namerava posvetiti "odnosu" z Berlusconijem.

Italijanski premier se je tako že tretjič znašel sredi spolnega škandala - lani je njegova druga žena Veronica Lario, potem ko je izvedela, da se je udeležil praznovanja 18. rojstnega dne manekenke Noemi Letizie, oznanila, da ima dovolj njegovih mladoletnic in vložila prošnjo za razvezo zakona.

Nasvet dekleta na poziv: Čim prej povej vso resnico
Nato je julija lani dekle na poziv Patrizia D'Addario povedalo, da se je udeležilo zabave v Berlusconijevi rezidenci v Rimu, kjer je tudi spalo z njim. Berlusconi je na številne obtožbe odgovoril, da sicer ni svetnik, vendar ni nikoli plačal za spolne odnose. D'Addarieva je Keyekovi že svetovala, naj čim prej (in zelo glasno) pove resnico, ob tem pa dodala, da je dekletova zgodba na las podobna njeni in da Berlusconijeve slavne zabave očitno še vedno uspevajo, poroča Independent.