Arnold želi obuditi filmsko kariero, dogovarja se tudi za snemanje nadaljevanja Terminatorja. Foto: Reuters
Arnold želi obuditi filmsko kariero, dogovarja se tudi za snemanje nadaljevanja Terminatorja. Foto: Reuters
Arnold Schwarzenegger in Maria Shiver
Maria je pred afero za moža našla same lepe besede: 'Je izreden moški. Iskren, čustven, odkrit in velikodušen.' Poročila sta se leta 1986. Foto: Reuters

V torek je svet obkrožilo priznanje igralca in nekdanjega kalifornijskega guvernerja, da je pred več kot desetimi leti skočil čez plot s hišno pomočnico, njegovo varanje pa je tudi razlog za razhod od žene Marie. Na dan prihaja vse več podrobnosti.

Danes je samska
Domnevna mati Arniejevega nezakonskega sina, ki je star okoli 14 let, naj bi bila danes 50-letna Mildred Baena, ki naj bi bila noseča prav v času, ko je tudi Maria pričakovala najmlajšega izmed štirih otrok, Christopherja. Ženski sta se tako v tistem času pogosto srečevali, saj je Mildred kot gospodinja delala na posestvu Schwarzeneggerjevih, živela pa je drugje. Maria je bila prepričana - tako kot vsi drugi, da je gospodinja zanosila s takratnim možem, od katerega pa se je nato ločila. Danes je še vedno samska, na spletnem omrežju pa je zapisala, da "išče resno zvezo" in da je "ponosna mati".

Dobivala 1.200 dolarjev na teden
Baenova se je upokojila januarja, po 20 letih služenja za premožno in slavno družino. V teh letih je guvernerjevo hišo občasno obiskal tudi njen sin, ki je torej poznal tudi Schwarzijeve otroke. Po poročanju opravljive spletne strani je Mildred prijateljem zaupala, da sta imela z zvezdnikom nekoč nezaščiteni spolni odnos v njegovi hiši.

Baenova je zaslužila 1.200 dolarjev na teden, Schwarzenegger pa je bil, potem ko se je prepričal, da je on oče njenega otroka, do nje zelo prijazen in velikodušen. Vsa leta je plačeval visoko preživnino za otroka. Stran TMZ pa še piše, da to še zdaleč ni bila njegova edina nezvestoba, saj naj bi se z ljubicami pogosto dobival v svoji pisarni v Santa Monici.

Maria Shriver je po razkriti aferi sporočila, da z otroki preživlja boleče čase. "Kot mater me skrbi predvsem za otroke. Prosim za razumevanje, spoštovanje in zasebnost v času, ko se želimo ponovno postaviti na noge. Drugih izjav ne bom dajala." V zakonu z Arnoldom so se jima sicer rodili štirje otroci - danes 21-letna Katherine, 19-letna Christina, 17-letni Patrick in 13-letni Christopher.

Maria prišla k Oprah
Dva izmed njih sta se po aferi oglasila prek Twitterja. Patrick je zapisal: "Nekatere dni se počutiš zanič, druge dni si želiš biti le normalen. Kljub temu bom do smrti imel rad svojo družino." Starejša Katherine pa je napisala: "To nedvomno ni lahko, a podpora in ljubezen mi veliko pomenita v tem času, ko želim zaceliti rane."

Ko je igralec, najbolj znan po vlogi Terminatorja, ženi povedal za nezvestobo, se je ta skupaj z otroki preselila v hotel. Maria, članica Kennedyjevega klana in nekdanja novinarka NBC-ja, se je zvečer pojavila na snemanju zadnje oddaje Oprah Winfrey.