Berlusconi, ki bo konec februarja s svojo stranko Ljudstvo svobode spet kandidiral na italijanskih parlamentarnih volitvah, pravi, da ga bo nekdanja žena spravila na beraško palico. Foto: EPA
Berlusconi, ki bo konec februarja s svojo stranko Ljudstvo svobode spet kandidiral na italijanskih parlamentarnih volitvah, pravi, da ga bo nekdanja žena spravila na beraško palico. Foto: EPA

Nekdanji italijanski premier, ki se spet poteguje za vrnitev v politični vrh, je na predvolilni prireditvi v Palermu namreč potarnal, da bo zaradi mesečne preživnine v višini treh milijonov evrov, ki jo plačuje nekdanji ženi, obubožal.

76-letni medijski mogotec se je od Veronice Lario, s katero je bil poročen skoraj dve desetletji, ločil leta 2009. Veronica Lario je njun razhod oznanila, potem ko je v javnost prišla informacija, da se je njen mož udeležil 18. rojstnega dne manekenke spodnjega perila Noemi Letizie, kar je tudi priznal - in tudi to, da ji je podaril dragoceno ogrlico. Veronica je takrat dejala, da se Silvio nikoli ni udeležil rojstnodnevnih praznovanj svojih otrok, je pa tudi "sita" tega, da živi z nekom, "ki ga povezujejo z mladoletnimi osebami". Silvio se je namreč znašel v središču pozornosti javnosti tudi zaradi afere z maroško plesalko Ruby, ki naj bi ji za seks plačal, ko je bila še mladoletna.

Rekordna preživnina - 36 milijonov letno
Larijeva je nato nekdanjega moža pred milanskim sodiščem tožila za nezvestobo in tožbo decembra lani tudi dobila. Ko mu je sodišče naložilo plačevanje rekordne, trimilijonske preživnine, se je Berlusconi razglasil za žrtev "treh feminističnih in komunističnih sodnic", ki ga zasledujejo že od njegovega vstopa v politiko leta 1994.

"Obstajajo zlate poroke, pa tudi diamantne ločitve," pa je rekordno preživnino ironično komentiral nekdanji milanski župan Paolo Pillitteri, ki je par 15. decembra 1990 poročil v milanski mestni hiši.

Bo raje vzela vilo?
Italijanski mediji poročajo, da se Berlusconi zdaj pogaja za znižanje preživnine. 56-letni nekdanji ženi naj bi bil pripravljen prepustiti vilo pri Milanu, ki jo je zahtevala, vendar je ni dobila, v zameno pa bi ji plačeval pol manj denarja. Gre za razkošno vilo v kraju Macherio blizu Milana, v kateri sta 20 let živela zakonca Berlusconi skupaj s tremi otroki.

Vila Belvedere Visconti di Modrone je neoklasicistična zgradba v vrednosti 78 milijonov evrov, ob njej pa leži 120.000 kvadratnih metrov velik park, Silvio pa zdaj upa, da bo to celotno razkošje Veronico tako premamilo, da bo privolila v manjšo preživnino.