Cosby vse obtožbe zanika, do zdaj pa še nikoli ni bil kazensko preganjan. Foto: Reuters
Cosby vse obtožbe zanika, do zdaj pa še nikoli ni bil kazensko preganjan. Foto: Reuters

Potem ko je bil pred dnevi objavljen posnetek Cosbyja med zaslišanjem v tožbi Andree Constand, se je njegova odvetniška ekipa zavila v molk. Zdaj pa je Pressleyjeva spregovorila za ameriško televizijo ABC. Dejala je, da izjava iz leta 2005 ne bi smela priti na dan, in odločno zagovarjala svojo stranko pred obtožbami številnih žensk, da jih je temnopolti zvezdnik omamil in posilil. Obtožila je tudi medije, da so poročali zavajajoče.

Monique je opozorila na dejstvo, da na posnetku zaslišanja ni dejanskega igralčevega priznanja, da je z ženskami spal brez njihovega privoljenja. Priznanje je nastalo, ko so komika štiri dni zasliševali pristojni organi v enem izmed filadelfijskih hotelov. V transkripciji, ki je dolga tisoč strani, je Cosby zanikal spolne napade na ženske, toda priznal, da je skušal plačati ženskam, da bi ostale tiho po spolnem občevanju. Prav tako je priznal, da je ženskam dajal opojne substance - vendar naj bi to počel z njihovim privoljenjem.

Doslej je Cosbyja posilstva javno obtožilo že več kot 40 žensk, njegova odvetnica pa trdi, da število obtožb še ne pomeni, da je nekaj resnično. "Ne delam nobenih zaključkov glede tega, ali nekdo laže, ali ne, saj veste, da tega ne morem. Pravim le, da gospod Cosby zanika vse obtožbe," je povedala in dodala: "Samo zato, ker ljudje trdijo, da jim je pred 30 leti nekaj podtaknil v kozarec, to še ne pomeni, da je res."

Kritizirala je tudi medije, ki so iz transkripcije zaslišanja izbrali le tiste dele, ki so za njih zanimivi, in jih interpretirali brez konteksta. "Pričanje gospoda Cosbyja je dolgo več kot tisoč strani, mi pa vidimo le naslovnice, ki citirajo dva odstavka."