Česar koli se Angelina loti, se spremeni v 'zlato'. Ima uspešno kariero in zasebno življenje, poleg tega pa navdihuje ženske po vsem svetu. Foto: EPA
Česar koli se Angelina loti, se spremeni v 'zlato'. Ima uspešno kariero in zasebno življenje, poleg tega pa navdihuje ženske po vsem svetu. Foto: EPA
Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence je dokazala, da je zelo nadarjena igralka, gledalce in medije pa osvaja tudi s sproščenostjo, neposrednostjo in izvirnostjo. Foto: EPA

Seznam največjih zaslužkaric v svetu filma je sestavila revija Forbes. Joliejeva, ki je maja svet presenetila z novico, da si je zaradi velikega tveganja, da bo zbolela za rakom na dojki, odstranila obe dojki, je z zaslužkom krepko prehitela drugouvrščeno, ameriško ljubljenko Jennifer Lawrence, ki je lani odnesla domov tudi oskarja za najboljšo žensko vlogo.

Jennifer je samo s filmskimi vlogami v žep pospravila 26 milijonov dolarjev in tako na tretje mesto potisnila lansko zmagovalko, igralko iz vampirske sage Somrak Kristen Stewart, ki je bogatejša za 22 milijonov dolarjev.

"Hollywood ostaja zvest Angelini. Ostaja ena redkih igralk, ki lahko brez slabe vesti za res velik film zahteva plačilo v višini 15 milijonov dolarjev. Toliko so ji plačali tudi za njeno zadnjo vlogo, predelavo Disneyjeve zgodbe o Trnuljčici (film nosi naslov Maleficent), ki prihaja na velika platna prihodnje poletje," so dejali pri Forbesu.

38-letna Joliejeva, ki ima s partnerjem Bradom Pittom tri posvojene in tri biološke otroke, je pa tudi ambasadorka dobre volje, se je prav na vrh lestvice povzpela s tretjega mesta, ki ga je zasedala leta 2012. Pri Forbesu so se sicer za pomoč pri oblikovanju seznama obrnili na agente, menedžerje in poznavalce filmske industrije, vključili pa so zaslužke v enoletnem obdobju, med junijem leta 2012 in 2013.

Jennifer, Emma, Sandra ...
Tik pod "stopničkami", na četrtem mestu, je pristala nekdanja Pittova ljubezen, "prijateljica" Jennifer Aniston, ki v ameriške kinematografe prihodnje dni prihaja s filmom We're the Millers, mesto za njo pa je Emma Stone, ki se je ob svojem fantu Andrewu Garfieldu pojavila v filmu Neverjetni Spiderman.

Lani tretjeuvrščena Sandra Bullock, ki je leta 2009 za vlogo v filmu The Blind Side domov odnesla oskarja, letos pa je združila moči z Melisso McCarthy v komediji Drzni par, je tokrat z "le" 14 milijoni dolarjev padla na sedmo mesto. Med deseterico je prvič tudi zapeljiva Mila Kunis, med najbolje plačanimi pa se je obdržala tudi veteranka Julia Roberts, ki je lani zaslužila 11 milijonov dolarjev.