Joliejeva je begunsko taborišče v Turčiji obiskala aprila letos in se nemudoma odločila, da posvoji sirsko siroto. Foto: AP
Joliejeva je begunsko taborišče v Turčiji obiskala aprila letos in se nemudoma odločila, da posvoji sirsko siroto. Foto: AP
Brad in Angelina sta se zaljubila leta 2005 med snemanjem filma Gospod in gospa Smith, v desetih letih pa so se paru rodili trije otroci. Foto: AP

40-letna Joliejeva, ambasadorka dobre volje pri Visokem komisariatu ZN-a za begunce (UNHCR), je dečka prvič srečala med obiskom begunskega taborišča v Turčiji aprila letos, kjer je spoznala tudi njegova brata.

Usoda dečkov, ki so jim očeta ubili sirski vojaki, mati pa jim je umrla v bombnem napadu, je igralko tako pretresla, da je hotela posvojiti kar vse tri. A njen mož je temu nasprotoval, češ da bi bila to prevelika sprememba za njuno številčno družino. Par se je nato odločil, da bo posvojil le najmlajšega Muso.
"Angie si je želela posvojiti vse tri, a ko se je vrnila v ZDA in povedala Bradu za to, je on rekel ne," je za tabloid RadarOnline povedal znanec para. "S šest otrok na devet je preprosto prevelika sprememba, Brada pa je skrbelo, kako bi to vplivalo na preostale otroke. A Angie se ni upirala. Vedela je, da ne bi delovalo. Sta pa sklenila kompromis s posvojitvijo enega."

Postopek posvojitve še poteka in bi lahko trajal nekaj mesecev, novice pa tiskovna predstavnika igralcev še nista potrdila.

Trije posvojeni, trije biološki
Angelina Jolie
in Brad Pitt imata že šest otrok, med njimi tri posvojene - Maddoxa (13) iz Kambodže, Vietnamca Paxa (11) in Etiopijko Zaharo (10), medtem ko so hči Shiloh (8) ter dvojčka Vivienne in Knox (6) biološki otroci zvezdniškega para, znanega po svojem aktivizmu na področju človekovih pravic.

V Siriji divja krvava državljanska vojna že od leta 2011, iz države pa je po ocenah ZN-a zbežalo že več kot štiri milijone ljudi. Begunski val iz države, kjer v zadnjem letu pustoši še Islamska država, v teh dneh občutimo tudi v naših koncih.

V Siriji je brez očeta ostalo najmanj 70.000 otrok, skoraj 4.000 pa brez obeh staršev, Joliejeva pa je že lani pozvala svet, naj "reši generacijo travmatiziranih, izoliranih in trpečih sirskih otrok pred katastrofo".