Sandra Bullock se je rodila 26. julija 1964. Foto: EPA
Sandra Bullock se je rodila 26. julija 1964. Foto: EPA

Pozornost javnosti si je izborila ob boku Keana Reevesa v uspešnici Hitrost (pozneje se je pojavila še sama v drugem delu), kjer se je vživela v vlogo sopotnice na avtobusu, ki mu grozi razstrelitev bombe, če pade hitrost pod določeno mejo.

Med zvezde jo je pahnila vloga v romantični drami Ko si spal. Svoj status najbolj zaželenih igralk v Hollywoodu je obdržala z vlogami, kot je bila tista v komediji Lepotica pod krinko ter Snubitvi in The Blind Side. Zadnja večja v filmu Gravitacija pa ji je prinesla novo nominacijo za oskarja (štiri leta predtem ga je odnesla domov za film The Blind Side).

Igralka je bila zaročena z igralcem Tatom Donovanom, ki ga je spoznala na snemanju filma Ljubezenski napoj št. 9. Predtem se je sestajala z igralcem ameriškega nogometa Troyem Aikmanom, z glasbenikom Bobom Schneiderjem ter igralcema Matthewom McConaugheyjem in Ryanom Goslingom.

Julija 2005 se je poročila z lastnikom motociklistične delavnice Jessejem Jamesom. Toda po štirih letih se je končala njuna poročna idila zaradi Jamesove nezvestobe.

Nekaj utrinkov z njenega življenja si lahko pogledate spodaj.