Shakira je prejela do zdaj dva grammyja, njena pesem Waka, Waka pa je bila uradna himna svetovnega prvenstva v JAR-u. Foto: EPA
Shakira je prejela do zdaj dva grammyja, njena pesem Waka, Waka pa je bila uradna himna svetovnega prvenstva v JAR-u. Foto: EPA

"To je neverjetno! Rada bi se vam vsem zahvalila," so bile prve Shakirine besede ob odkritju zvezde.

Dogodka se je udeležilo na stotine navdušenih oboževalcev, ki so vzklikali pevkino ime in ponosno mahali s kolumbijskimi zastavami: "Želela bi jo posvetiti (zvezdo, op. a.) celotni latinskoameriški skupnosti v ZDA, skupnosti, ki neutrudno dela in sanja, da bi to državo naredila boljšo."

34-letne pevke na slavnostnem odkritju ni spremljal fant, nogometaš Gerard Pique, na tako pomemben dan sta ji ob strani stala starša William in Lydia.

"Shaki, uspelo ti je!"
Plavolaska se je spomnila svojega otroštva, ko je kot sedemletna deklica hodila po Pločniku slavnih, takrat ji je mama dejala: "Shaki, nekega dne boš tudi ti imela svojo zvezdo tukaj!" Nekaj let pozneje se je to resnično zgodilo, čeprav je pevka dejala, da če bi kdo slišal takrat te besede, bi rekel, da je njena mama nora.

Pevka s polnim imenom Shakira Isabel Mebarak Ripoll, rojena v kolumbijskem mestu Barranquilla, je prvi album posnela že prvi svojih 14, njena priljubljenost pa se je v Latinski Ameriki in Španiji povečala po izdaji albumov Pies Descalzos (leta 1995) in Donde Estan los Ladrones? (izdan leta 1998). Po vsem svetu je pevka postala znana po izdaji albuma Laundry Service leta 2001 (njen prvi album, ki je posnet v angleškem jeziku, op. a.), ki so ga prodali v več kot 13-milijonski nakladi.