Vedno nasmejana, prijetna, pripravljena na pogovor ... Od daleč nihče niti posumil ne bi, kakšne težave ima Lindsey. Foto: EPA
Vedno nasmejana, prijetna, pripravljena na pogovor ... Od daleč nihče niti posumil ne bi, kakšne težave ima Lindsey. Foto: EPA
Thomas in Lindsey Vonn
Ljubezni je konec, a Lindsey je srečna. Nekateri mediji sicer namigujejo, da bi se lahko nekaj pletlo med njo in zvezdniškim golfistom Tigerjem Woodsom. Foto: EPA

28-letnica, najuspešnejša ameriška smučarka vseh časov, je o svoji skrivnosti spregovorila za tračarsko revijo People, njen intervju pa so povzeli praktično vsi mediji.

Tablete so ji pomagale
Vonnova je dejala, da imajo v njeni družini že izkušnje z depresijo, pri njej pa je prišla na plan med olimpijskimi igrami leta 2002, ko se je zakon njenih staršev znašel na trhlih tleh. Težave so se nato vlekle vrsto let, še danes jemlje antidepresive.

"Moje življenje se je ljudem zdelo popolno, a vsak dan je bil hud boj. Leta 2008 je bilo najhuje, prišla sem do točke, ko nisem več mogla niti vstati iz postelje, počutila sem se kot živi mrtvec. Takrat sem poiskala zdravniško pomoč in začela jemati antidepresive. Že po enem mesecu sem bila povsem prenovljena, počutila sem se kot drug človek."

"Zakon me je onesrečeval"
Lindsey, štirikratna dobitnica velikega kristalnega globusa za skupno zmago v svetovnem pokalu, je odkrito spregovorila tudi o propadlem zakonu s Thomasom Vonnom, ki je bil hkrati njen mož, menedžer in trener. Od nje je devet let starejši, spoznala sta se leta 2002. V zakon sta skočila septembra leta 2007 v Utahu, lani novembra pa je Lindsey potrdila, da je ljubezni konec in da se ločujeta.

"Vsi vemo, da je zakon naporna stvar, a najin resnično ni deloval, zato sem bila vse bolj nesrečna. Nič določenega se ni zgodilo, ne govorim o enem dogodku, na splošno sem bila ves čas žalostna. Samo z eno besedo lahko opišem, kako sem se počutila - nesrečna. Ločitev je vse presenetila, a prišla sem do točke, ko sem sama sebi rekla: 'Ni mi mar, če nikoli več ne zmagam na nobeni tekmi, samo nočem več živeti tako.'"

"Gledam le še naprej"
Njena zveza z Vonnom je pripeljala tudi do šestletne odtujitve z očetom, s katerim pa sta nedavno obnovila odnose in se pobotala. Ko je okrepila družinske vezi in se hkrati rešila slabega zakona, je zaživela na novo, pravi. "Zdaj so vsi koščki v mojem življenju končno na mestu. Sprejela sem se takšno, kot sem, in gledam le še naprej."

Lindsey postaja tudi v ameriških medijih, ki jih alpsko smučanje že pregovorno ne zanima prav dosti, vse bolj prepoznavna in priljubljena. Ob intervjuju so tako našteli vse njene smučarske uspehe, vključno s 57 zmagami v svetovnem pokalu, olimpijskim zlatom v smuku in petimi medaljami s svetovnih prvenstev.

Nedavno so jo bralci spletnega portala Ask Men uvrstili med 99 najbolj poželenja vrednih zvezdnic na svetu, že leta 2010 pa se je uvrstila med 100 najbolj vročih žensk revije Maxim. Istega leta je pozirala tudi za izdajo v kopalkah revije Sports Illustrated.