Ne, Madonna nima hudih težav s kariesom, ampak si je omislila zobni nakit. Foto: EPA
Ne, Madonna nima hudih težav s kariesom, ampak si je omislila zobni nakit. Foto: EPA

55-letna diva je s turnejo MDNA ter s svojimi oblačili in dišavami po podatkih, ki so jih zbrali pri reviji Forbes, zaslužila okrog 125 milijonov dolarjev. To je bilo njeno finančno najdonosnejše leto od 1999, ko so začeli objavljati lestvico največjih zvezdniških zaslužkarjev.

Na drugem mestu je režiser Steven Spielberg z okroglimi 100 milijoni dolarjev, na njegov tekoči račun so za največ priliva zaslužne njegove uspešnice iz preteklosti, na primer E. T. vesoljček in Jurski park (ravnokar je ob 20-letnici izšel v 3D-tehniki), pa tudi lanski oskarjevec Lincoln. Spielberg ima še lastniški delež pri Universal Studios, od koder dobiva del zelencev iz blagajne od prodaje vstopnic.

Na tretjem mestu se s po 95 milijoni "prerivajo" EL James, avtorica 50 odtenkov sive, glasbeni producent Simon Cowell in radijski voditelj Howard Stern. Sledijo pisatelj kriminalk James Patterson in voditelj Glenn Beck. Prvo deseterico s po 90 milijoni zaokrožajo režiser blockbusterjev Michael Bay, producent Jerry Bruckheimer in popzvezdnica Lady Gaga.

Pri Forbesu v številke niso zajeti davčni odbitki, honorarji agentov in "drugi stroški vzdrževanja zvezdniškega statusa".