Madonno je v Tel Avivu sprejela tudi nekdanja izraelska predsednica vlade Cipi Livni. Foto: EPA
Madonno je v Tel Avivu sprejela tudi nekdanja izraelska predsednica vlade Cipi Livni. Foto: EPA
Lourdes
V videospotu nastopa tudi njena najstarejša hči Lourdes. Foto: YouTube

Video prikazuje 51-letno pevko, ki s seksi gibi poskuša zapeljati DJ-ja. Vlogo DJ-ja pa je zaupala nikomur drugemu kot svojemu sedanjemu spremljevalcu, brazilskemu manekenu Jesusu Luzu.

V videospotu nastopa še skupina "breakdancerjev", med katerimi je tudi Madonnina hči. Za 12-letno Lourdes je to premierni nastop v kakšnem videu. Videospot za pesem Celebration je bil uradno predstavljen le dva dni po njenem obisku judovskega svetega mesta Jeruzalema, kjer je obiskala tudi najsvetejši judovski kraj - Zid objokovanja.

Batzri: Njena kabala je napačna
Madonna, ki je znana kot goreča pripadnica kabale, posebne veje judovske vere, je doslej že večkrat ujezila judovske verske dostojanstvenike. Ti menijo, da pevka zlorablja njihova verska prepričanja in spoznanja. Večina Judov je namreč prepričanih, da so lahko verniki kabale le moški, starejši od 40 let, ki se lahko uprejo željam po materialnih dobrinah. Glavni rabin kabale Jicak Batzri je za britanski Sky News povedal: "Madonna ne izvaja resnične kabale. Mi se ukvarjamo s stvarmi, ki so povezane z dušo, medtem ko se Madonna ukvarja tudi s telesom. Njeno učenje kabale je napačno."

Našla je pravo versko prepričanje
Pevka, ki je prevzela celo judovsko ime Ester, je v časopisu Yediot Ahronot objavila kolumno, v kateri opisuje, kako ji je kabala spremenila življenje. "Vsa vprašanja, ki sem jih imela o življenju, so začela dobivati odgovore in spoznala sem, da sem končno našla versko prepričanje oziroma filozofijo, ki vsebuje znanost in duhovnost. Hkrati sem spoznala, da mi bogastvo in slava nista prinesla samouresničenja, to pa tudi ni pomenilo konec poti, ampak njen začetek."

Madona tokrat v Izraelu nastopa prvič po letu 1993, se je pa tam kot romarka ustavila dvakrat: leta 2004 in 2007. Poleg s Cipi Livni se je pevka srečala tudi s predsednikom vlade Benjaminom Netanjahujem.