Jeff Buckley, avtor slovite predelave Hallelujah Leonarda Cohena, in Reeve Carney. Foto: EPA
Jeff Buckley, avtor slovite predelave Hallelujah Leonarda Cohena, in Reeve Carney. Foto: EPA
V igri za upodobitev Buckleyja (zgoraj) je bil tudi vsestranski James Franco (spodaj). Foto: EPA

Ugibanja, kdo bo dobil v Hollywoodu močno zaželeno vlogo Buckleyja, trajajo že vrsto let.
Na neki točki sta bila v igri zvezdnik vampirske franšize Somrak Robert Pattinson in oskarjevski nominiranec James Franco, a obe veliki imeni je prehitel 28-letni Carney.

Pri biografskem filmu, ki se bo osredotočal na pevčevo življenje tik pred njegovo smrtjo v reki Misisipi leta 1997 pri rosnih 30 letih, kot izvršna producentka bdi Buckleyjeva mama Mary Guibert.
Guibertova je dolgo zavračala snemanje filma - odločen "ne" je dala celo samemu Bradu Pittu, velikemu oboževalcu Buckleyja, ki si ga je zagrizeno želel upodobiti na velikem platnu.
Guibertova se je že odzvala na izbiro Carneyja za glavno vlogo: "Vsi smo zelo veseli, da je Reeve sprejel to zahtevno vlogo. Za to se je pripravljal vse življenje. Nedvomno ne škodi, da je po videzu tako močno podoben Jeffu."
Režiser filma Jake Scott, ki je pred tem režiral neodvisno dramo Welcome To The Rileys, pa: "Navdušeni smo, da smo v Reevu našli popolno kombinacijo glasbenega čudežnega dečka, vražjega šarma, prirojene inteligence in senzibilnosti za vlogo Jeffa."
Snemanje naj bi se začelo prihodnje leto.