Odločila se je, da se od negativnih komentarjev oddalji. Foto: AP
Odločila se je, da se od negativnih komentarjev oddalji. Foto: AP

Vojvodinja Susseška je bila govornica na tehnološkem, glasbenem in filmskem festivalu SXSW v teksaškem mestu Austin. Tam se je občinstvu, v katerem je bil tudi njen mož, princ Harry, izpovedala o sovraštvu, ki ga je doživela v preteklih letih.

"Največ ustrahovanja in zlorabe na družbenih omrežjih in spletu sem doživela, ko sem bila noseča z Archiejem in Lilibet," je razkrila Meghan, nekdanja ameriška igralka, ki se je leta 2018 poročila s Harryjem, s katerim ima štiriletnega sina in dve leti mlajšo hčerko.

V občinstvu je bil tudi princ Harry. Foto: Reuters
V občinstvu je bil tudi princ Harry. Foto: Reuters

"Samo pomislite in poskusite dojeti, zakaj bi bili ljudje tako sovražni. V digitalnem prostoru in v določenih sektorjih medijev smo pozabili na človečnost, in to se mora spremeniti," je še kritično nadaljevala žena drugega sina britanskega kralja Karla III., ki se je zaradi svojega dobrega počutja odločila, da se od negativnih komentarjev poskuša oddaljiti. Poudarila je, da so predvsem družbena omrežja "strupena", poroča BBC.

Skrb vzbujajoče in nerazumljivo se ji predvsem zdi to, da se na spletu ženska nastroji proti drugi ženski. "Če bereš nekaj groznega o ženski, zakaj to deliš s prijatelji?" je vprašala in dodala, da tega ne bi naredila, če bi šlo za prijatelja, mamo ali hčerko.

Harry in Meghan sta že v preteklosti spregovorila o težavah, ki jih prinaša članstvo v britanski kraljevi družini, še posebej potem, ko sta se odpovedala kraljevim dolžnostim in se preselila v Kalifornijo – odločitev, ki naj bi jo princ sprejel, da bi zaščitil svojo družino.