Madonna ima zdaj že dva posvojenca iz Malavija - Davida Bando in Mercy Chifundo James. Foto: Reuters
Madonna ima zdaj že dva posvojenca iz Malavija - Davida Bando in Mercy Chifundo James. Foto: Reuters

Po mesecih sodnih obravnav, pritožb, glasnega nasprotovanja in celo manjših protestov je Madonna včeraj le dosegla svoje - svojo novo hčerko Mercy je lahko odpeljala iz Malavija.

Da male Mercy ne bi nihče motil, ko se je poslavila od domovine, je Madonna dosegla celo, da so popolnoma zaprli letališče v Lilongweju, tako da je lahko vzletelo le pevkino zasebno letalo. Le nekaj ur po tem, ko sta pevka in malčica prispeli v London, pa so njiju in druge pevkine otroke, 12-letno Lourdes, osemletnega Rocca in triletnega Davida, opazili, ko so vstopili v učni center kabale.

Tam naj bi se jim po poročanju britanskih medijev pridružil še Madonnin nekdanji mož Guy Richie. Skupaj so nato kakšno uro brali verska besedila, nato pa je Madonna svojo hčerko odpeljala v razkošno, 17 milijonov evrov vredno vilo na Mayfairu, Guy pa je poskrbel za druge otroke, saj naj bi pevka želela biti sama z Mercy.

Mercyjin oče ima strto srce
Še preden je Mercy odpotovala iz Malavija, pa se je znova oglasil njen biološki oče James Kambewa, ki ga deklica do dne, ko se je zanjo začela zanimati Madonna, ni poznala. Zatrdil je, da mu je pevka "strla srce", ko mu je odpeljala hčerko. "Moja Mercy je zdaj daleč proč. Madonna je izkoristila svoj denar in svojo moč. A moja kri vseeno živi v Mercy. Za vedno," je 21-letnik dejal novinarju britanskega Daily Mirrorja in nato še enkrat potožil: "Zdaj ne morem storiti ničesar več."