Justin Trudeau s soprogo. Foto: Reuters
Justin Trudeau s soprogo. Foto: Reuters

In 43-letni premier, ki v prostem času rad boksa, zaradi progresivnih politik pa si je prislužil tudi oznako feminista, se dobro zaveda svojih prednosti, saj rade volje pozira na naslovnicah tako domačih kot tujih revij.

Le nekaj tednov po tem, ko je revija Vogue Trudeauja vključila na svoj seznam "10 nekonvencionalnih alternativ najbolj seksi moškemu" in le nekaj ur po tem, ko je revija New York Times Magazine objavila profil novega premierja, so na spletni strani Vogua objavili napoved svojega prihajajočega članka o "mladostnem, optimističnem" voditelju.

Modna biblija v svojem članku ne pozabi izpostaviti postavnosti politika, njegovo sproščeno držo in plemenske tetovaže, ki si jo je podaril za svoj 40. rojstni dan.

Romantični politik
V reviji se razpišejo tako o Trudeaujevem pokojnem očetu, nekdanjem premierju Pierru Trudeauju, kot njegovi mami Margaret, nekdanji rockerski groupici, pa o političnih prepričanjih in zavezah liberalnega vodje, a večji del posvetijo njegovemu zasebnemu življenju, še posebej odnosu s soprogo Sophie Grégoire-Trudeau, ki jo je premier spoznal še kot otroka (bila je bratova sošolka), a sta razmerje začela precej pozneje.

"Na koncu večerje mi je rekel: Star sem 31 let in sem čakal nate 31 let," o njunem prvem zmenku pove za revijo gospa Trudeau, ki jo je New York Post oktobra označil za "najbolj vročo prvo damo na svetu". "Po večerji sva oba jokala kot otroka."

Glamurozno fotografijo objetega para (ona nosi kreacijo Oscarja de la Rente) je za Vogue fotografiral kanadski fotograf Norman Jean Roy, fotografija pa na družabnih omrežjih močno odmeva. Nekatere je sicer zmotilo, da prva dama Kanade ne nosi domačega oblikovalca, večina pa samo vzdihuje nad "Ryanom Goslingom" politične scene in romantično fotografijo, ki se jim zdi kot prizor iz kake epske romance.